2 svar
105 visningar
Feswa 422
Postad: 27 nov 2021 14:16

Kemiolympiaden

Hej, undrar om någon har några tips inför kemiolympiaden? T,ex tips på böcker man kan läsa mm

oggih 999 – F.d. Moderator
Postad: 27 nov 2021 14:40 Redigerad: 27 nov 2021 14:44

Normalt sett behöver man inte mer stoff än det som finns i en vanlig kemibok på gymnasienivå för att göra bra ifrån sig på de första uttagningsproven, utan det handlar mer om att ha en bra förståelse för materialet och att öva på problemlösning.

En bra början är därför att jobba igenom gamla prov. Då får du dels en känsla för hur proven brukar vara upplagda, och dels någon slags bild av dina styrkor och svagheter och vad som kan vara värt att plugga lite extra på. På Kemiolympiadens hemsida kan du hitta prov hela vägen tillbaka till 2003.

Om du redan har gjort ett antal prov får du gärna berätta för oss om vilka uppgifter du tycker är svåra(st), så kan vi kanske ge mer lästips eller tips på hur man ska tänka på just de uppgifterna.

Stort lycka till! Vetenskapliga tävlingar är ett väldigt roligt sätt att stöta på vetenskapliga utmaningar, och har man turen att gå vidare till final är det dessutom en fantastisk chans att lära känna andra vetenskapsintresserade personer i samma ålder som en själv. Så tycker man vetenskap är skoj tycker jag man ska anmäla sig till så många som möjligt (finns bland annat i matematik, fysik, kemi, biologi, programmering och lingvistik).

Feswa 422
Postad: 27 nov 2021 16:10

Tack så mycket för svaret:)

Svara Avbryt
Close