3 svar
60 visningar
Mackan05 är nöjd med hjälpen
Mackan05 3
Postad: 24 maj 10:22

Klädkod avslutning åk. 9

Hej Pluggakuten!

Nu är det dags, slut på grundskolan. Separationsångesten växer onekligen! 

Nu är ju då frågan; vad ska jag ha på mig? Mina kompisar kommer köra mörk kostym, dvs klassiska svarta kostymskor, svarta kostymbyxor, svart (ev. mörkblå) kavaj, vit skjorta, slips i någon färg. 

Jag tänker att jag har samma. Har en kostym liggandes hemma nämligen. Det jag är rädd för är att jag ska klä mig som en begravning. För att förebygga detta, är väl typ röd slips ok(?)

Iom covid-19 har vi inte kunnat ha varken klassfest eller bal, därför är det tänkt att vi ska klä upp oss något extra på just avslutningen, då den annars är lite mer alldaglig. 

Två frågor kring kavaj:

Knäppt eller uppknäppt?

Knäppt känns lite mer stiligt men jag vet inte. 

Slips eller ej?

Jag vill helst ha slips på mig, då jag tycker liksom allt eller inget. Antingen full mörk kostym, eller inget alls. Inget mellanting liksom. 

Tusen tack på förhand!

Välkommen till Pluggakuten! Om du vill ha slips på dig, ha det! Om du är osäker, ta med en slips i fickan, och bestäm när du kommer till avslutningen. Om alla andra är vardagligt klädda kan du skippa slipsen, och om många andra är finklädda har du med dig en slips du kan ta på dig inne på toaletten. 

I allmänhet är överklädd bättre än underklädd, men slips i fickan-metoden ger dig en möjlighet att anpassa dig lite grann i alla fall. Om du är överklädd säger det att du kanske inte har full koll på hur fint du ska klä dig, men om du är underklädd säger det att du inte tycker att evenemanget är särskilt viktigt. Knäppt eller uppknäppt är också en möjlighet att anpassa sina finkläder. :)

Mackan05 3
Postad: 24 maj 10:37

Slips i fickan låter smart. Tack för ett bra svar! Det blir skitbra! 

Lugnt, hoppas det blir en trevlig avslutning! :)

Svara Avbryt
Close