3 svar
36 visningar
LetIn 4 – Fd. Medlem
Postad: 19 nov 2019 09:56

Kokpunkter

Varför har ämnen olika kokpunkter?

 

Har försökt luska i detta, har det att göra med de olika bindningarna mellan molekylerna? Vatten t ex har en kokpunkt på 100 grader och har vätebindning vilket kräver mer energi i form av värme för att frigöra molekylerna? eller är jag helt fel? 

Uppskattar ifall någon hjälper mig, förklara som om jag vare ett barn :) 

Smaragdalena Online 78141 – Lärare
Postad: 19 nov 2019 11:40

Den här frågan kan jag inte svara på, eftersom jag inte vet om du som frågar är en högstadieelev eller en universitetsstudent i kemi. Min förklaring skulle bli väldigt olika i de båda fallen!

Du kan själv flytta din tråd genom att redigera ditt förstainlägg (inom 2 timmar, därefter är det bara moderatorer som kan flytta trådarna - du kan skriva ett inlägg här om du behöver hjälp med det). /moderator

LetIn 4 – Fd. Medlem
Postad: 20 nov 2019 22:36

kemi A (gymnasiet) 

Teraeagle Online 20208 – Moderator
Postad: 20 nov 2019 22:39

https://www.pluggakuten.se/trad/faq-vad-behover-jag-kunna-inom-amnet-kemi/?order=all#post-73024904-c10b-41e2-9c69-a8d00144c945 

Svara Avbryt
Close