5 svar
72 visningar
rs77 77
Postad: 13 jan 2020

Komvux

Hej.

Har en fråga. Jag gick ut gymnasiet med helt ok betyg, men inte tillräckligt för att komma in i den utbildningen jag vill gå. Hur fungerar det på komvux när man ska plugga upp ” extra betyg ” ? Är det dem bästa betygen som räknas när man räknar sina poäng sen? 

 

Tack.

Qetsiyah 2282
Postad: 13 jan 2020

Du kommer hamna i urvallsgrupp BII

Teraeagle 8895 – Moderator
Postad: 13 jan 2020

Har du testat att skriva högskoleprovet som ett alternativ till att försöka höja betygen?

Tegelhus 117
Postad: 13 jan 2020

Har du provat att ta kontakt med studie- och yrkesvägledaren för komvux i din kommun?

rs77 77
Postad: 13 jan 2020

Ja. Jag har skrivit högskoleprovet och landade på 0.75 vilket inte är tillräckligt heller. Det krävs 1.30 på HP. Känns helt omöjligt och komma in

alli98 26
Postad: 13 jan 2020

Du kommer behålla dina gymnasiebetyg till urvalsgrupp BI. Om du läser upp dina betyg på komvux hamnar de nya i grupp BII, sedan kan det finnas fler grupper för typ folkhögskola eller liknande, kommer inte ihåg exakt. När du söker till något program så söker du med alla dina urvalsgrupper samtidigt och om du kvalificerar dig på någon grupp så kommer du in. Så du kommer söka med både gymnasiebetygen och de nya betygen samtidigt. Det du kan göra är nog att plugga till kommande högskoleprov och/eller läsa upp extra betyg. Det är nog mest effektivt skulle jag tro att försöka höja mattedelen på högskoleprovet eftersom den i alla fall håller sig inom matte 2 - nivå vad jag minns från när jag skrev medan språkdelen kan innehålla lite vad som helst. Men det kanske är lättare sagt än gjort beroende på vad man är bra på som person, jag vet inte hur just du funkar. Lycka till i alla fall!

Svara Avbryt
Close