4 svar
21 visningar
ninni 19
Postad: 19 okt 2020

Koncentration

Vi har fått olika reaktioner som vi ska beräkna koncentrationer för, de flesta har gått bra men har fastnat på denna, får fel svar (men får inte veta vad det rätta svaret ska vara...)

NAD++etanol -> NADH+H++Acetylaldehyd

Jag får veta att man blandat 0.5 ml NAD+, 0.075 ml etanol, 4.38 ml buffert och 0.05 ml av nånting (tror det var katalysator men minns inte riktigt och skrev inte upp i mina anteckningar...).

 

Jag förstår inte riktigt hur jag ska räkna ut koncentrationen här, har förut använt c=n/V eller att c1×v1=c2×v2 men jag vet inte hur jag gör det nu och får inte heller rätt när jag försöker göra det. Kan någon hjälpa mig?

SvanteR 2228
Postad: 19 okt 2020

Vilken kemikalie ska du räkna ut koncentrationen av? Vad hade du för koncentration NAD+ i den lösning du använde när du blandade?

ninni 19
Postad: 19 okt 2020

Jag ska räkna ut för etanol. Är inte säker på koncentrationerna, läraren skrev de på tavlan och det jag antecknat är 1 M och 0.02M men vet inte vilken kemikalie som har vilken koncentration, har för mig att NAD+ har 0.02 M...

SvanteR 2228
Postad: 19 okt 2020

OK, det kan ju bli lite svårt om du inte har alla uppgifter. Jag gissar att ni har satt till ett enzym, troligen ett alkoholdehydrogenas, för det katalyserar den reaktionen.

Men i den reaktionen förbrukas ju etanol. Det betyder att koncentrationen etanol innan man sätter till enzymet inte är samma som koncentrationen efter man har satt till enzymet. Skulle ni räkna ut koncentrationen innan eller efter?

Och en annan sak, om du inte har riktigt alla uppgifter, kan du fråga någon annan i din klass om det du saknar?

ninni 19
Postad: 19 okt 2020

Tack för svaret. Pratade med läraren och jag har råkat röra till det samt helt missförstått uppgiften, dessutom ska vi inte ens göra denna uppgift (än) så därmed är problemet löst.

Svara Avbryt
Close