1 svar
50 visningar
niva11 72
Postad: 4 feb 2019

Konsekvenser

Två viktiga punkter på 2: a världskriget,

varför är dom viktiga och deras samband? 

 ( behöver extra mycket hjälp på denna fråga ) 

 

Hur kunde förintelsen ske?

MITT SVAR - Förintelsen var välplanerad vid wanseekonferensen av de nazistiska deltagarna. Målet var att utrota judarna förstås för de sågs som syndabockar som var giftiga och i vägen för de ”normalas” uppgång. ( hur kan jag utveckla och är detta ens rätt?)

 

Orsaker till världskriget: 

MITT SVAR-  Diktarorer Ville ta över makten och det ledde till att många andra blev upprörda. ( vilka orsaker finns egentligen?)

SeriousCephalopod 1780
Postad: 4 feb 2019

- Om hur förintelsen kunde ske.

1942 då konferensen skedde var förintelsen redan igång sedan länge - judar var satta i läger och getton och einsatzgruppen och andra specialförband och kollaboratörer hade systematiskt mördat mer eller mindre alla judar de kunde hitta allteftersom Tyska armen avancerat genom genom östeuropa sedan 1941. 

Wanseekonferensen kan absolut vara med i redogörelsen men jag tror att du bör ta ett steg tillbaka och ta ett ganska generellt perspektiv. Förintelsen är inte ett enda beslut utan en kombination av plan, likgiltighet, byggande på historiska förföljelser, och omständigheter under själva kriget och förklaringen bör nog reflektera det. 

- Om världkriget. 

Världskriger kan anses börja när Tyskland invarderar Polen så en förklaring av varför andra världskriget skedde bör åtminstone inkludera

1. Varför Polen invarderades.

2. Varför detta ledde till att fler länder (vilka?) gick i krig direkt efter samt hur fler (vilka?) drogs med i krige över de kommande åren så att det blev ett världskrig. 

Svara Avbryt
Close