4 svar
23 visningar
Manh 13
Postad: 20 maj 14:53

Konstruktion Av Elbil

Hej

I skolan har vi en uppgift som går ut på att man ska kunna bygga en el bil som både går snabb och rak

Så här blev min bil:


Problemet är att Min bil gick väldigt segt så jag testad att byta motorn. Motorn son sitter till vänster om bilen är den nya som jag la. fast när jag sätter på bilen då snurrar hjulet inte lika snabb. Om jag ta av gummi bandet på ena av motorn så går det snabb men så fort jag sätter tillbaka gummi bandet så blir det långsamt igen.Detta händer med båda motorn så fort det är 1 motor så går det men när jag kopplar 2 motorer då blir den segare och vissa gånger så går även gummibandet sönder.Jag förstår inte varför det går långsammare eftersom båda motorn snurrar åt samma hål. Vad kan problemet vara?

Det krävs en större kraft att få bilen att starta från stillastående jämfört med vad det krävs för att få den att bibehålla farten när den väl har kommit i rörelse. Motorerna kanske är för klena, alternativt har du spänt gummibanden för hårt. Har du testat att skjuta på den och hjälpa den att komma iväg?

Att gummibandet går sönder beror helt enkelt på att det är för ömtåligt. Testa med ett bredare gummiband eller annan alternativ metod.

Har du seriekopplat eller parallellkopplat motorerna?

Manh 13
Postad: 20 maj 15:50
Teraeagle skrev:

Har du seriekopplat eller parallellkopplat motorerna?

Jag har gjort en seriekoppling. Jag upptäcktes vad problemet var. Det var pågrund av att ena motorn snurrade framåt medans den andra snurrar bakåt. Jag fixade det och nu går den snabb. Men nu har det uppståt ett nytt problem de. Åker nämligen väldigt snett. Hur kan jag fixa det?

Teraeagle Online 13580 – Moderator
Postad: 20 maj 16:16 Redigerad: 20 maj 16:16

Jag hade börjat med att kolla om hjulen sitter rakt och i så fall fixat till dem så gått det går.

Svara Avbryt
Close