04amalia 60
Postad: 19 apr 23:46

Körkort, Parkeringsskyltar

Hej, vet inte om detta egentligen är rätt forum för detta men vet inte vem jag annars kan fråga såhär 23.45 på kvällen. Jag har teoriprovet för körkort imorgon men jag blir inte klok på en sak med parkeringsskyltarna:


På första bilden är det parkeringsförbud (övrig tid) pga huvudled, men på den andra skylten är det fri parkering (övrig tid) enligt parkeringsskylten. Men båda har ju huvudleds-skyltar, så hur ska man veta skillnaden?

Tack på förhand för svar:)

Hondel 611
Postad: 20 apr 07:06

det var ett tag sedan jag tog körkort men jag tror du kan tänka att grundläget är att det är parkeringsförbud pga huvudled. I första fallet har man lagt till en skylt som säger P, och att den skylten gäller bara vissa tider. Utanför dessa tider gäller grundläget att det är parkeringsförbud pga huvudled. 

I andra fallet står det att det är P, och att man får stå i 2 timmar. Dessutom gäller det att det är avgift vissa tider. Skillnaden mot första fallet är att det inte finns någon tidsangivelse när skylten P gäller, så den gäller alltså alltid

Andra skylten anger att du får max parkera 2h och skulle du parkera mellan 9-18 framgår en avgift. Du får alltså alltid parkera.

Den första skylten anger att parkeringen endast är tillåtet 9-18. Och övriga tider är så självklart förbjudna.

Svara Avbryt
Close