6 svar
180 visningar
Fotbollskillen12 är nöjd med hjälpen!
Fotbollskillen12 420
Postad: 13 sep 2020

Kristendomens matregler

Varför har inte kristendomen några matregler som t ex Islam? 

joculator 3388 – F.d. Moderator
Postad: 13 sep 2020 Redigerad: 13 sep 2020

Det finns regler för kristna också. Men inte alla kristna inriktningar förljer dem. Det finns inriktningar i Sverige som föjler dem, tex Jehovas Vittnen. Det finns även Ortodoxna kristna inriktningar som har matregler.
De som inte följer reglerna brukar hänvisa till Apostlagärningarna, Petrus kap 10.   (Okej, jag kommer inte ihåg men typ 10.9-16)

 

Edit: jag strök en mening eftersom jag inte hittar någon referens till det.

Smaragdalena Online 45400 – Moderator
Postad: 13 sep 2020 Redigerad: 13 sep 2020

Vad har du gjort själv för att försöka ta reda på svaret? Det står i Pluggakutens regler att du skall visa hur du har försökt och hur långt du har kommit. Meningen med Pluggakuten är att du skall få den hjälp du behöver för att kunna lösa dina uppgifter själv, inte att vi skall servera dig fördiga lösningar på dina problem. /moderator

Det beror på vad Jesus sade

Apostlagärningarna 10:9-16 Petrus

Nästa dag, medan de ännu var på väg och närmade sig staden, gick Petrus upp på taket för att be. Det var vid sjätte timmen[a]. 
10 Han blev då hungrig och ville ha något att äta. Medan man gjorde i ordning maten kom han i hänryckning. 11  Han såg himlen öppen och hur något som liknade en stor linneduk kom ner. Fäst i sina fyra hörn sänktes den ner till jorden, 12 och i den fanns jordens alla fyrfotadjur och kräldjur och himlens fåglar. 13 Och en röst kom till honom: "Res dig, Petrus, slakta och ät!" 14  Petrus svarade: "Nej, nej, Herre! Jag har aldrig ätit något oheligt eller orent." 15  Då sade en röst för andra gången till honom: "Vad Gud har förklarat rent ska inte du kalla orent." 16 Detta hände tre gånger, och sedan blev duken strax upplyft till himlen.

Ingemar 552
Postad: 13 sep 2020

Katolska kyrkan försökte förbjuda ätandet av hästkött i Norden,då det hade en stark koppling till avgudadyrkan, men efterlevnaden var det si och så med. Sedan har vi alltid fastan:

Nu är det jul igen och nu är det jul igen och julen varar fram till påsken.
Men det var inte sant, men det var inte sant, för däremellan kommer fastan.

Fastan börjar 40 dagar före påsk och avslutas på påskafton. Under fastan åt man inte äta kött förr, och inom den katolska kyrkan begränsar man fortfarande matintaget till en huvudmåltid på dagen. Inom den ortodoxa kyrkan betyder fastan att man avstår från alla animaliska produkter (fisk, mjölk, smör, ost, ägg etc).
http://www.alltombibeln.se/bibelfragan/fasta.htm 

Tog bort två spaminlägg /moderator

Svara Avbryt
Close