0 svar
100 visningar
Vilsen Gymnasiumelev 1
Postad: 27 maj 2019

Krönika

Hej!

Vi skulle skriva en krönika med skolan men är lite osäker på om min text för det första är en krönika och om den är bra!

Skulle uppskata lite konstruktiv kritik på texten och om den inte är en krönika, hur ska jag göra.

 

TRÄNING

Det är tidigt en lördagmorgon och jag hör fåglarna kvittra så som dem gör en sommar morgon. Jag går upp ur sängen, byter om till mina träningskläder och ger mig ut på en härlig löprunda i morgonsolen. Jag känner hur solen värmer, och jag börjar springa på den väg som jag har sprungit på så många gånger förut.

Efter en stund in på min löprunda möter jag en gammal kompis som är påväg till jobbet och stannar och pratar med henne en liten stund.

”Varför är du ute och springer vid den här tiden en lördagsmorgon? Varför är du inte hemma eller hittar på något roligare istället?” frågade kompisen såsom så många gjort tidigare.

Och jag svarade även den här gången “Jag tycker det är väldigt kul att träna, och jag mår även väldigt mycket bättre när jag tränar än när jag inte gör det”


Denna konversation fick det att väcka något inom mig. En tanke om varför det finns så många människor på vår jord som inte väljer och träna och röra på sig. Så jag började fundera på vad det skulle kunna finnas för anledning till att inte träna. I och med detta kommer jag genast att tänka på en krönika jag läste en gång där krönikören skrev att det är väldigt många som är rädda för att gå på gym eftersom de känner sig utstirrad av alla andra bara för att dem inte varit på ett gym tidigare. Detta är något som jag aldrig tänkt på förut. Hur skulle man kunna vara rädd för att gå på ett gym? Då jag själv ser det som det mest naturliga som finns.

Men när jag satt och försökte komma på andra anledningar till varför folk väljer att inte träna, kom jag att tänka på det här med vad det kostar att ha till exempel ett gymkort. För det är ju inte direkt gratis och alla har inte pengar att lägga på det. Tycker du det är okej att folk med pengar ska ha en bättre möjlighet till ett hälsosamt liv? Eller tycker du att man ska ha samma möjligheter oavsett hur mycket pengar man har på kontot? Eller tycker du att man ska behöva känna sig utstirrad varje gång man kommer in på ett gym, bara för att man inte riktigt har någon koll på vad man håller på med?


Dessa tankar fick mig verkligen att se på träning med nya ögon, och förstå hur andra kan känna omkring att röra på sig eller inte? Att spendera stora mängder pengar på ett träningsmedlemskap? Eller inte?

Så i framtiden när jag är ute på mina löprundor och får frågan av någon “Varför är du ute och springer? Varför gör du inte något kul istället?”  Kan jag ha mer förståelse för varför folk inte ser träningen som en lika naturlig del i vardagen som jag själv gör.

Svara Avbryt
Close