2 svar
552 visningar
mxrtinu är nöjd med hjälpen
mxrtinu 133
Postad: 20 okt 2022 10:18

Krönika om kroppsideal

Hej!

Vi hade som uppgift att skriva en krönika om kroppsideal, jag har nu skrivit en på runt 500 ord men grejen är att jag vet inte om jag har gjort allt bra. 

Kan någon vara snäll och läsa den och skriva en kommentar om den fungerar som en krönika om kroppsideal? 

Krönikan:

   Hur mycket ska man träna? 
Jag har tänkt på en sak, “Ska man träna man så mycket som vissa gör?”. Jag känner folk som tränar i princip varje dag i veckan, man ringer dem och säger: 
- Tja ska vi göra något?  
-Nja har träning.  
-Imorgon då?  
-Nja ska på gym.  
-Hm, okej men under helgen då?  
-Kan inte, ska spela fotbollsturnering. 
Har man ens fritid om man tränar så mycket? Är det ens hälsosamt att träna varje dag under veckan? Jag har så många frågor men få svar.  
 
Jag började spela fotboll 2016 i en lokal klubb Ljungaverk IF. Det var fotboll som gällde åren 2016-2021, jag hade kanske 2-3 träningar i veckan men spelade sporten varje dag. Jag ville verkligen vara bäst på det, det var anledningen till att jag la jag ner hela min fritid på sporten.  
 
Tyvärr så, vintern 2021 fick jag en knäskada som gjorde att jag fick ta en paus från fotbollen. Den pausen fick aldrig en fortsättning, knäskadan var pricken ovanför “i”. Men vet du vad, det fanns positiva konsekvenser när jag slutade. Nu till exempel har jag äntligen tagit tag i skolan och har tid till att göra vad jag vill.  
 
Självklart så tycker jag fortfarande om fotboll och tycker att det är den bästa sporten som finns. Jag har haft möjlighet att gå med i Stöde IF, men gjorde jag det? Nej, jag gick inte med och anledningen var “tiden”. Knäskadan fick mig att tänka till, under den perioden hade jag så mycket fritid att jag kunde utnyttja tiden hur jag ville. Jag hade inte en träning 17:00 som tog i princip hela dagen.  
 
“Brist på tid” var min anledning, en annan väldigt tråkig anledning till att många slutar spela fotboll är för att man inte känner sig tillräckligt bra. Var jag bäst? Nej det var jag inte men jag ville bli det. Vad gjorde jag då? Jag tränade och spelade ännu mer. Ju mer man tränar, desto bättre kommer man att bli säger folk. Jag har spelat fotboll i 4 år, därför vet jag att pressen att prestera och vara lika bra som andra blir högre ju äldre man blir.  
 
Jag säger inte att det är fel att träna mycket men alla behöver ta en paus både psykiskt som fysiskt. Det är inte bara kroppen som behöver återhämta sig det är även du och din hjärna som måste ta en paus från sporten och tänka på vardagen.  
 
Jag slutade med fotbollen som sagt, det betyder inte att jag inte tränar. Jag går till gymmet lite när jag vill under veckan, jag försöker dock hålla mig aktiv varje dag. Jag gör detta eftersom jag fattade hur viktigt det är att röra på sig.  
 
Mycket träning kan ha en negativ påverkan på vår hälsa. Det kan vara till exempel att du känner dig trött, har ont i kroppen eller lättare drabbas av skador. Att inte träna något istället kan leda till ännu värre negativa effekter som övervikt, diabetiker, högt blodtryck, svaga blodfetter etc. 
  
Träning är viktigt, men att balansera träningen är ännu viktigare. Självklart ska du träna, men låt det inte spåra ur. Tänk på mig, jag försöker hålla mig aktiv nästan varje dag, dvs för mig är träning en del av vardagen inte själva vardagen.

mxrtinu 133
Postad: 22 okt 2022 22:43

Hej, vad tycker ni?

Alexandra3212 242
Postad: 22 okt 2022 22:50

Hej
- "ska man träna man så mycket som vissa gör?" Låter fel, istället skriv "ska man träna lika mycket som andra människor?"

Det ser bra ut. 

Svara Avbryt
Close