2 svar
33 visningar
Morina01 43
Postad: 2 okt 2020

kulturkrock

Hej kan någon berätta om en kulturkrock som har varit med om. Vad var det som orsakade kulturkrocken? Hur löste du det eventuella problemet som uppstod? 
 

Tanken med uppgiften är att du ska berätta om något som du själv har varit med om. Ifall du skriver något exempel kan vi hjälpa dig att utveckla svaret.

matsC 131
Postad: 3 okt 2020

På en lokalbuss i Kyoto på väg mot den ryokan vi bodde på. En japan i yngre medelåldern tar kontakt och är lite nyfiken på oss var vi kom ifrån hur länge och vad vi gjort i Japan. Sen frågar han var vi bor och jag beskrev läget varvid han säger att vi sitter på fel buss och jag tänker mig inte för utan svarar som jag skulle gjort i Sverige  jodå det gör den visst jag åkte med den åt andra hållet i morse. Jag har aldrig sett en så stark skämsreaktion (utom på film) blodröd och bugande fast han sitter ned stammar han fram ursäkter medan jag försöker förklara att vi ser det som oartigt att låta någon fortsätta att ha en felaktig uppfattning. Men det hjälper så där. Han går av vid nästa hållplats fortfarande uppenbart skamsen och jag är inte säker på att han inte skulle åka längre.

Svara Avbryt
Close