2 svar
60 visningar
zahra abdullah 93
Postad: 29 maj 00:45

kunna ställa frågor om dagens regering.

Hej,jag går i åk 6.och jag har fått som ett uppgift att hitta på en egen fråga som jag kan ställa till flera personer jag känner som vänner/familj vem som helst. 

så måste min fråga innehålla.

-lite klurig.

-få ett motiverad svar

-svaren ska innehålla nackdelar och fördelar. 

-ska innehålla alternativ.

så lyder min fråga:

en kille heter Leo han vill ändra något i regeringen han vill sprida sin åsikt ska han använda facebook eller nyheter m.m för att föra sitt åsikt.hur kommer det hjälpa honom att föra sitt åsikt.vad är fördelar och nackdelar.

 

hoppas att min fråga var tydligt och kommer väcka svar!

4lv4 3
Postad: 30 maj 15:41

Hej!

Jag uppfattar din fråga som att du vill höra vad vi tror kommer fungera som det bästa hjälpmedlet/appen till att framföra sin åsikt som sedan kan leda till någon form av förändring i regeringen. 

Det jag tror är ett bra sätt idag för att framföra sin åsikt är att använda sig av sociala medier. Sociala medier har idag en väldigt stor påverkan på människor och jag tror att det är det enklaste sättet att få synas, höras och få uppmärksamhet från landet. Detta kan i sin tur leda till Leo får anhängare för sin idé och så att han sedan skulle kunna genomföra sin förändring. Nackdelar med detta skulle kanske kunna vara att det inte tas lika seriöst då det sker på sociala medier. Men eftersom att de allra flesta företagen marknadsför sig själva på sociala medier idag tror jag inte att det är så stor sannolikhet att det inte tas seriöst. 

Hoppas svaret hjälpte något och kanske kommer till användning!

zahra abdullah 93
Postad: 30 maj 23:19

nämen tack så mycket. det var exakt det jag menade. tack igen och ha det bra!

Svara Avbryt
Close