3 svar
74 visningar
Naturare12 50
Postad: 4 jan 2022 17:49

Labbrapport - Undringar Kring Materiellista

Är just nu i full gång med att skriva en labbrapport och är lite osäker på en punkt.

 


Min fråga är vad som är nödvändigt att ha med i materiellistan. Behöver jag ha med att jag använde papper, sax och tejp när jag endast märkte upp bägarna med hjälp av det. Behöver jag ha med kranvatten eller är det underförstått? Och behöver jag skriva med lock, om jag endast använde det att ställa bägarna på för att de inte skulle smutsa ner?

 


På ett sätt känns de onödiga då de inte spelade så stor roll i laborationen men de användes ju ändå.

 


Tacksam för snabba svar!

mag1 8353
Postad: 4 jan 2022 20:43

Hej och välkommen till Pluggakuten!

Materiallistan bör innehålla de saker som du behövde för att genomföra laborationen. Så att en person som läser rapporten skall kunna få en bild av vad du använde, och dessutom själv skall kunna genomföra laborationen på samma vis och (borde kunna) få samma resultat.

Naturare12 50
Postad: 4 jan 2022 21:15

Tack så mycket, så materialen jag har gett exempel på ska vara med?

mag1 8353
Postad: 4 jan 2022 22:01 Redigerad: 4 jan 2022 22:05

Återkopplingen på din materiallista beror på hur din lärare gillar att listan består av. Men du kan alltid föra fram argumentet att "detta var vad jag använde, och skall någon annan göra det lika dant så behöver hen veta precis hur jag gjorde", eller liknande. Så varför inte ta med det.

Det finns ett påstående (från engelskan) om att djävulen finns i detaljerna. Och kan i dessa sammanhang syfta på att t.ex. ett experiment kan fallera p.g.a. en detalj, oavsett hur insignifikant den kan verka vara. Just (pyttesmå) detaljer är en ganska vanlig anledning till att två individer inte kan reproducera precis samma resultat.

Svara Avbryt
Close