1 svar
410 visningar
knowledge12 61 – Fd. Medlem
Postad: 14 nov 2018 22:34

Laboration om jäst

Hej!

Jag ska skriva en laboration om vilken miljö som är det optimala för jästen. Jag och min grupp kom fram till att jästen trivs i socker, i sura miljöer och när det är 22 grader. Kan någon snälla förklara för mig på ett kemisk sätt eller på ett vetenskapligt sätt varför det är så eftersom det jag hittar på nätet är att de trivs i dessa miljöer.

 

Tack på förhand!

Teraeagle 20229 – Moderator
Postad: 14 nov 2018 23:09 Redigerad: 14 nov 2018 23:10

I vilken levnadsmiljö kan man naturligt hitta jästsvampar (står på Wikipediasidan för Saccharomyces cerevisiae som är det vetenskapliga namnet på vanlig bagerijäst)? Kan de ha anpassat sig till den miljön? 

Svara Avbryt
Close