2 svar
28 visningar
Fourier är nöjd med hjälpen
Fourier 42
Postad: 21 nov 2020

Lägga till en ny rad till en DataGridView från en BindingList

Hej

Jag har lyckats fylla en DataGridView(DGV) från en BindingList och vill lägga till en rad från en ny BindingList men när jag gör det så töms DGV:n och endast en rad läggs till dvs den data som finns i den nya BindingListen.

Går det att lägga till en ny rad längst ned i DGV:n från den nya BindingListen utan att den töms? Tips på hur man kan göra det?

Peter 534
Postad: 21 nov 2020

Det är svårt att svara utan att se koden men denna kanske hjälper dig? https://docs.microsoft.com/en-us/dotnet/api/system.componentmodel.bindinglist-1?view=net-5.0

Fourier 42
Postad: 21 nov 2020

Tack för svar. Jag har varit där och tittat. Jag löste det genom att bara använda en BindingList istället för flera. Upptäckte på vägen att jag endast behöver göra ändringar i BindingListen för att ändra i de DVG:er som den är bunden till. Rätt smidigt då man slipper hålla koll på om det är ändrat i alla DVG:er.

Men det hade varit intressant att veta om det hade gått att lägga till en ny rad från en annan BindingList. Jag markerar ändå min fråga som löst så får den som vill fylla i om de vet nått om att använda flera BindingLists på på samma DVG.

(Jag har rätt mycket kod som går kors och tvärs för att kopiera från min kod och jag är för okunnig för att hitta på ett kortare exempel i kod på vad jag frågar efter.)

Svara Avbryt
Close