3 svar
137 visningar
LinneaRull 4
Postad: 18 jun 2018 Redigerad: 18 jun 2018

Lågstadiet

Hej! Jag jobbar som specialpedagog på lågstadiet och har en elev har jättesvårt med matematik. Någon som har metodiska tips hur jag ska arbeta med hen. Jag behöver öka mina kunskaper! Snälla hjälp!


Tråden flyttad från Matte 1 till Studieteknik. /Teraeagle, moderator

Hej Linnearull. Det här forumet riktar sig främst till elever och studenter  som själva söker upp hjälp med deras arbeten är såldes mer inriktat mot andraq halvan av grundskolan och uppåt, och kan inte garantera att folk här har så stor erfarenhet med årskurser 1-4. Jag har ingen sådan erfarenhet i alla fall. 

Elever ska ju, per skolverkets allmänna råd, i möjligaste mån vara inkluderade i den ordinarie undervisningen så att skapa sig en bild av vad det är för problem som uppstår i den ordinarie klassrumssituationen borde väl vara den viktigaste prioriteringen och sedan välja sitt arbetssätt så att det stöttar eller kompenserar för det som sker där snarare än designa ett helt parallellt moment. Utbyte med ordinarie lärare bör ju vara utgångspunkten.

Men vad man gör beror ju på vad eleven behöver och det går nog inte att diagnostisera utan faktisk kontakt med eleven, men också att man har någon principiell idé med vad man ska göra? Är det risk att eleven börjar instinktivt ogilla matematik är det kanske viktigaste att hitta för eleven roliga aktiviteter, medan om målet är att eleven ska kunna följa ordinarie studiegång så kanske träningen fokuserar på planering och studierutiner. Beror på.

samira123123 37
Postad: 27 dec 2018

Lite sent svar, men du kan lära eleven matematik i vardagen, som har 3 varor och addera priset m.m 

Laguna Online 4691
Postad: 28 dec 2018

Den här boken kan vara något: "Hur ditt barn fattar matte". 

Svara Avbryt
Close