2 svar
70 visningar
Solstråle är nöjd med hjälpen
Solstråle 284 – Avstängd
Postad: 14 maj 2020 18:57 Redigerad: 14 maj 2020 19:07

Långsamma kolhydrater

Är det nånting åt det hållet: amylos och amylopektin liknande ting, samt fibrer? Alltså långsamma kolhydrater är stärkelse och brytts ner till maltos och sedan glukos? 

Det finns säkert info på eng.wikipedia, men jag har inte råd, att överbelasta min lilla nöt, med sido/omkring liggande information (inför ett prov ska tilläggas), men jag vill himla gärna veta vad är långsamma kolhydrater rent kemiskt. 

Qetsiyah 6503 – Livehjälpare
Postad: 14 maj 2020 19:12 Redigerad: 14 maj 2020 19:12

Stor=långsam, liten=snabb

Teraeagle Online 20229 – Moderator
Postad: 15 maj 2020 08:14

Utöver det som Qetsiyah skrev så blir kolhydraten också mer långsam om den är mindre grenad. Om strukturen är väldigt grenad (t ex som i glykogen) finns det många ändar där glukos kan bildas, vilket gör att nedbrytningen går fortare.  

Svara Avbryt
Close