1 svar
37 visningar
fezantauqir123 7
Postad: 13 feb 2020

Långvarig Sjukskrivning

Hej!

 

jag behövde lite hjälp med en fråga, vilka konsekvenser finns det för individen och samhället om en individ är långvarigt sjukskriven?

 

jag tänkte att individen förlorar en del av sin inkomst då inkomsten för en sjukskriven individ brukar vara ganska låg, det kan även försämra hennes fysiska/psykiska fömåga för arbete.

 

för samhället innebär det en ökad kostnad, eftersom hon inte arbetar, men behöver fortfarande pengar för att klara hennes basala behov såsom sjukvård, mat, hyra etc. Staten kommer alltså ge henne en sjukpenning, vilket leder till att statens kostnader ökar. Om det skulle hända flera människor och om det skulle överbelasta staten, så skulle möjligen staten behöva öka skatterna, vilket leder eventuellt till att företagens kostnader ökar → kan anställa färre → avskeda nuvarande arbetstagare, vilket gör att ännu fler belastar staten. En ond kretslopp

 

vad mer kan jah skriva runt själva individen? 

har prov om en timme så et snabbt svar skulle verkligen uppskattas!

De allra flesta individer vill känna att de bidrar och gör nytta. Att då vara långtidssjukskriven och oförmögen att göra det är nedbrytande. Det påverkar alltså individens välmående.

Svara Avbryt
Close