3 svar
66 visningar
Hejhej! 219
Postad: 3 jul 13:01 Redigerad: 3 jul 13:01

Lg(X+1) = 7

Hej! Försöker lösa denna. 

Jag tänkte att 

lg(X+1)=7 <->

lgx + lg1 = 7 <-> 

lgx  = 7 

mitt svar: X = 10^7

Facit: X = 10^7 - 1

Varför minus 1?

Tavk på förhand!

Mvh

ItzErre 1345
Postad: 3 jul 13:05 Redigerad: 3 jul 13:06

X+1=10^7

 

Obs

Lg 1 + Lg x = Lg x×1 = lg x

Hejhej! skrev:

Hej! Försöker lösa denna. 

Jag tänkte att 

lg(X+1)=7 <->

lgx + lg1 = 7

...

Det här stämmer inte. Du måste göra samma sak på båda sidor, och detgäller INTE att lg(a+b) = lg(a) + lg(b). (Det gäller istället att lg(a)+lg(b) = lg)a*b).)

Gör så här istället:

lg(x+1) = 7 <=> 10lg(x+1) = 107 <=> x+1 = 10 000 000

x = 10 000 000 - 1.

Hejhej! 219
Postad: 3 jul 18:22

Ahh ok tack för svaren!!

Svara Avbryt
Close