3 svar
10 visningar
Sockerkakan 1 2
Postad: 9 jan 16:29

Likheter mellan olika genetiska metoder

Hej, jag arbetar med en uppgift i naturvetenskap där jag ska undersöka likheter och skillnader mellan korsförädling och hybrid-DNA-tekniken. Jag har hittat en del olikheter för vad som skiljer de olika mellan men inga likheter tyvärr. Min fråga är därför, finns det några tydliga likheter som är värda att nämna mellan dessa olika metoderna? och vad är det isåfall för likheter mellan korsförädling och hybrid-DNA?

 

Tacksam för svar! :)

mag1 3814
Postad: 9 jan 17:32

Hej och välkommen till Pluggaktuten!

En likhet kan vara vad ändamålet, att bägge metoderna kan användas för att nå samma önskade resultat, t.ex. en sötare ärta, en röta eller en lila blomma.

Historiskt begränsades växtförädling till korsförädling, men inte nu längre. Så idag används båda metoderna sida vid sida.

Sockerkakan 1 2
Postad: 9 jan 17:53

Okej! Så i uppgiften bör jag lägga mer vikt på skillnaderna än likheterna? Tänker eftersom att det finns många olikheter eller skillnader mellan metoderna och att den främsta likheten egentligen är vad man vill åstadkomma med den genetiska modifieringstekniken, dvs önskvärda egenskaper i avkomman?

mag1 3814
Postad: 9 jan 19:26

Det är du som har instruktionen till uppgiften, men utifrån vad du skrev skall du jämföra likheter och skillnader. Vad du har skrivit kan jag inte veta eller gissa mig till.

Det kan så klart finnas fler likheter, kommer du på ytterligare?

Svara Avbryt
Close