1 svar
35 visningar
d1mmy är nöjd med hjälpen
d1mmy 1
Postad: 19 mar 21:27

Litteraturhistoria: Realismen.

God kväll!
Jag har fått ett uppdrag att skriva om realismen, jag ville bara få hjälp med att hitta några krig eller revolutioner på den tiden och hur det var med utbildningen i realismen. 
Själv tror jag att man många jobbade med industrin eftersom det var ganska många revolutioner på den tiden och många ideologier uppfanns då också.

altjeringa 2
Postad: 21 mar 10:19

Hej d1mmy!
Ett tips är att titta på Februarirevolutionen, som skedde i Frankrike år 1848. Det är vid den tiden som den litterära realismen har sin begynnelse, och man kan titta på författare som Stendahl, Balzac, Flaubert och Zola. Ett tips är att begränsa dig när du skriver, så gott som uppgiften tillåter det. "Realism" är en bred term som egentligen syftar på all konst som försöker beskriva verkligheten objektivt. Realismen som litterär epok sträcker sig ungefär från mitten av 1800-talet fram till första världskriget, men det är viktigt att minnas att olika länder tog till sig realismen i olika utsträckning och under olika perioder, så att romantiken till exempel var tongivande i Tyskland medan realismen redan börjat ta över i Frankrike. Det är därför jag nämner att det är viktigt att begränsa sig, och vara tydlig med vilket land och vilken tidsperiod man skriver om. Då blir det också lättare att säga något om t ex utbildningsväsendet, som förstås skiljde sig markant mellan olika länder under perioden ca 1848 - 1914. Säg till om du undrar något mer!

Joakim

Svara Avbryt
Close