0 svar
30 visningar
Katnisshope är nöjd med hjälpen
Katnisshope 296
Postad: 22 nov 17:01

Livet i Sverige

Hej! Jag har skrivit reportage om livet i Sverige. Kan någon rätta den? Ge tips på förbättringar? Rättning av grammatik/ stavfel? Tack så mycket!

 

Livet i Sverige

 

X är en x årig svensk kvinna. Hon är född och uppvuxen här i Sverige. Jag har intervjuat X för att ta reda på hur samhället och livet i Sverige ser ut. Frågorna i intervjun varierar mellan funderingar om livet i allmänhet, bröllop, skilsmässor och synen på homosexualitet. 


– Livet är perfekt här. Om du älskar natur, landskap fullt av grön skog och sjöar kommer du bli kär i Sverige. Detta land erbjuder dig högsta livskvalitet. 


X har mycket att berätta om Sverige, hon berättar också om äktenskap och skilsmässor. 


– Socialt finns det inte så mycket tryck att gifta sig. Min kompis bodde tillsammans med sin män i fem år, som sambo, innan de gifte sig. Skilsmässor är ganska vanliga, men jag tycker att detta inte är en dålig sak. 


Dessa dagar gifter sig människor, bor tillsammans ett tag och växer går isär. Istället för att stanna kvar i ett destruktivt förhållande skiljer de sig innan de börjar odla hat mot varandra. Därför är det vanligt att de kan vara vänner och se vad som är bäst för deras barn, även efter förhållandet.


På min fråga om sambolivet, svarade hon: 

– Sambo är ett svenskt ord som beskriver att två personer bor tillsammans, men används bara för dem som har ett sexuelt förhållande. Min granne har två barn med sin sambo, men de verkar inte vara på väg att gifta sig. De är inte ens förlovade. 

 

X pratade också om ämnet homosexualitet, hennes viktigaste synpunkt var att Sverige är Europas mest homosexulltvänliga land. 


–Homosexulitet är mycket vanligt i Sverige. Detta har förmodligen mycket att göra med att Sverige, och andra länder i Skandinavien, är extremt sekulära, progressiva och socialistiska. 


X avslutade intervjun genom att ge allmän information om Sverige och livet i det “vackra landet” som hon kallade det. 

 

– I det stora hela är svenskar mogna, demokratiska, respektfulla och toleranta eller accepterande. Jag har rest till olika länder, men inget land verkar vara så tryggt och bekvämt som mitt land. Jag är väldigt glad att du blev min vän. Jag vill gärna visa dig det vackra sidan av Sverige. 

Svara Avbryt
Close