3 svar
43 visningar
abbe2k18 är nöjd med hjälpen!
abbe2k18 14
Postad: 14 aug 2019

Lös ekvationen

har tydligen fel svar 

Laguna Online 5394
Postad: 14 aug 2019

Utveckla kvadraten på rad två för hand, i stället för att använda en egen regel som inte fungerar. Det är inte så att (a - b + c)2 = a2 -b2 +c2.

Jag skulle göra substitutionen t2=x, så att jag får ekvationen t2-6t+5=0 och därefter använda pq-formeln

Laguna Online 5394
Postad: 14 aug 2019
Smaragdalena skrev:

Jag skulle göra substitutionen t2=x, så att jag får ekvationen t2-6t+5=0 och därefter använda pq-formeln

Ja, det var ju mycket bättre. Man behöver inte utveckla nån kvadrat.

Svara Avbryt
Close