4 svar
26 visningar
R.i.Al 154
Postad: 11 okt 2018

Lös ekvationer

Kunde ej hitta felet på två ekvationer här :(

joculator 1302 – Moderator
Postad: 11 okt 2018 Redigerad: 11 okt 2018

Vänd bilder rätt, tack.

Hela meningen med att multiplicera med x-1 är att kunna förkorta bort x-1 i VL. Kvar blir då bara 3.

Skapa en tråd för varje fråga, så blir det lättare att hålla isär dem. Angående första bilden: Du har förlängt båda led med x-1x-1, mycket bra, men (x-1)·3x-1=3(x-1)\cdot\frac{3}{x-1}=3, inte 3x-13x-1.

joculator 1302 – Moderator
Postad: 11 okt 2018

3x-1=6

 

3·(x-1)x-1=6·(x-1)

 

3=6(x-1)

R.i.Al 154
Postad: 11 okt 2018 Redigerad: 11 okt 2018

Tack :) 

Svara Avbryt
Close