Mir022 är nöjd med hjälpen!
Mir022 85
Postad: 8 okt 2019

Lös ekvationssystemet

2x+3y-3(x+5)+y=1 (1)

x-6+(y-1)=-3 (2)

 

Så jag börjar med (1)

2x+3y-3(x+5)+y=1 (jag multiplicerar -3 i parentesen)

då får jag fram detta

2x+3y-3x-15+y=1 (-2x)

3y-x-15+y=1(tar bort -y)

2y-x-15=1(+15)

2y-x=16(+x, för att få y ensamt)

2y=16+x(/2)

y=8+1/2x(tror det blir såhär, när jag skriver om blir det)

y=1/2x+8

 

 (2)

x-6+(y-1)=-3 (går inte att lösa parentesen så jag öppnar upp den.)

x-6+y-1=-3

tar bort -1 

x-7+y=-3

gör +x 

-7+y=-3+x

gör nu +7 på båda sidor

y=4+x

y=x+4

 

 

Fattar inte vad mitt nästa steg är... vet inte ens om jag har gjort rätt. Har ingen facit att titta på vi jobbar i små stenciler utan facit

Affe Jkpg 5053
Postad: 8 okt 2019

Inte vet jag om du gjort rätt, men nästa steg kan vara:

y = x + 4 = 1/2x + 8

Mir022 85
Postad: 8 okt 2019
Affe Jkpg skrev:

Inte vet jag om du gjort rätt, men nästa steg kan vara:

y = x + 4 = 1/2x + 8

skrev till min lärare på whatsapp. Har fel. Ska hoppa av kursen 

Mir022 skrev:

2x+3y-3(x+5)+y=1 (1)

x-6+(y-1)=-3 (2)

 

Så jag börjar med (1)

2x+3y-3(x+5)+y=1 (jag multiplicerar -3 i parentesen)

då får jag fram detta

2x+3y-3x-15+y=1 (-2x)

3y-x-15+y=1(tar bort -y)

2y-x-15=1(+15)

...

Här har det blivit fel. Det ska vara 4y istället för 2y:

3y - x - 15 + y = 1

Byt plats på termerna:

3y + y - x - 15 = 1

Lägg ihop 3y och y:

4y - x - 15 = 1

Nu kan du fortsätta.

Svara Avbryt
Close