3 svar
39 visningar
Hodlys är nöjd med hjälpen
Hodlys 209
Postad: 24 jun 08:49

Lösa uppgiften på annat sätt?

Hej!

Jag undrar varför min lösning fungerar inte för den här uppgfiten:

 

Här är uppgiften och dess egentliga lösning:

 

 

Här är min lösning:

arad1986 123
Postad: 24 jun 09:05

Hej!

Jag ser flera fel i din lösning:

- rad 4 (1-cosx(-cosx-2)) är felaktigt härlett från rad 3. Det borde ha varit 1-cosx(cosx+2).

Din formel på rad 4 skulle bli 1+cos2x+2cosx.

- oavsett ovan, dina lösningar (1) (cosx =1) och (2) (cosx =-2) är inte lösningar till given ekvation (oavsett om det är din formel eller den rätta formeln). Försök ersätta värdena cosx =1 eller cosx =-2 i ekvationen.

Om vi ersätter tex cosx =1, vi får: 1-1×(-1-2) = 1-1×(-3) = 1+3 =4 som är inte lika med 0

Samma gäller för cosx =-2(vi får värdet 1 som är inte like med 0)

Jag undrar faktiskt hur du tänkte när du fick fram 1 och -2 som lösningar... Du kanske har konfunderat med (1-cosx)(-cosx-2)?

Hodlys 209
Postad: 24 jun 17:13
arad1986 skrev:

Hej!

Jag ser flera fel i din lösning:

- rad 4 (1-cosx(-cosx-2)) är felaktigt härlett från rad 3. Det borde ha varit 1-cosx(cosx+2).

Din formel på rad 4 skulle bli 1+cos2x+2cosx.

- oavsett ovan, dina lösningar (1) (cosx =1) och (2) (cosx =-2) är inte lösningar till given ekvation (oavsett om det är din formel eller den rätta formeln). Försök ersätta värdena cosx =1 eller cosx =-2 i ekvationen.

Om vi ersätter tex cosx =1, vi får: 1-1×(-1-2) = 1-1×(-3) = 1+3 =4 som är inte lika med 0

Samma gäller för cosx =-2(vi får värdet 1 som är inte like med 0)

Tack för svaret!

Jag undrar faktiskt hur du tänkte när du fick fram 1 och -2 som lösningar... Du kanske har konfunderat med (1-cosx)(-cosx-2)?

Produktregeln...liksom: 

1-cosx(x)=0 och cos(x)+2=0

 

jag fattar inte nu...är det omöjligt att lösa ekvationen på det sättet?

Laguna Online 29296
Postad: 24 jun 20:38

1-cos(x)(cos(x)+2) är inte samma som (1-cos(x))(cos(x)+2).

Svara Avbryt
Close