3 svar
30 visningar
Splash.e är nöjd med hjälpen
Splash.e 691
Postad: 15 jan 13:46

Magnetfält

Jag förstår inte varför det är just F. Punkterna B, C, G ligger väl lika nära strömkällan? 

haraldfreij 1315
Postad: 15 jan 13:55 Redigerad: 15 jan 13:55

Ja, de ligger lika nära, så fältet från ledaren är lika stort vid alla de punkterna. Men det är bara i F som fälten förstärker varandra. I G motverkar de varandra (fältet från ledaren är riktat åt vänster, och fältet från magneterna åt höger), och i B och C är de vinkelräta (så Btot,C=Bledare2+Bmagneter2<Bledare+Bmagneter=Btot,FB_{tot, C}=\sqrt{B_{ledare}^2+B_{magneter}^2}< B_{ledare}+B_{magneter}=B_{tot, F})

Splash.e 691
Postad: 15 jan 14:16
haraldfreij skrev:

Ja, de ligger lika nära, så fältet från ledaren är lika stort vid alla de punkterna. Men det är bara i F som fälten förstärker varandra. I G motverkar de varandra (fältet från ledaren är riktat åt vänster, och fältet från magneterna åt höger), och i B och C är de vinkelräta (så Btot,C=Bledare2+Bmagneter2<Bledare+Bmagneter=Btot,FB_{tot, C}=\sqrt{B_{ledare}^2+B_{magneter}^2}&lt; B_{ledare}+B_{magneter}=B_{tot, F})

vart kan man lära sig om det här. För jag vet hur man beräknar magnetisk flödestäthet och dess riktning men jag förstår inte riktigt hur den kan samspela med magneterna...... Adderas de alltå på varandra på något sätt?

farfarMats 1096
Postad: 15 jan 16:29

Ja de adderas med vanlig vektoraddition.  Det elektriska och det magnetiska fältet är i själva verket ett och samma elektromagnetiska fält.

Svara Avbryt
Close