sannakarlsson1337 411
Postad: 30 okt 2020 Redigerad: 30 okt 2020

matrigma tester

Hej, 
pluggar inför metis/matrigma tester? eller vad det nu heter, och tänkte fråga vad de rätta svaren är till följande:

Uppg 1.

 

Uppg 2:

Uppg 3:


Såhär tänker jag:

uppg 1: hahhaha ingen aning
uppg 2: rent intuitivt tänker jag att det ska vara två helsvarta eller två helvita, men vilken av dom som är dominant vet jag inte, kanske svart?
uppg 3: ingen aning?

Hur tänker ni? jag har en annan tråd här också där jag diskuterar samma problem https://www.pluggakuten.se/trad/matrigma-tester/


SvanteR 2245
Postad: 30 okt 2020

Gör en tråd per fråga, det blir så rörigt annars!

På nr 1 kan man "läsa" figurerna i samma ordning som man läser en text. (Från vänster till höger och uppifrån och ned.) Om man väljer en symbol, till exempel cirkeln ser man att den roterar medurs tills den kommer till "klockan 12", går in i mitten, passerar mitten och sedan kommer ut för att fortsätta rotationen. På den tomma bilden bör cirkeln alltså vara på "klockan 3". Då kan man stryka 1, 4 och 6. Enligt samma logik bör månskäran vara på "klockan 6". Då kan man stryka 3. Och kvadraten bör vara på "klockan 12", så därför kan man stryka 5. 

Nu är bara 2 kvar, så då drar man slutsatsen att det är rätta svaret.

SvanteR 2245
Postad: 30 okt 2020

På uppgift 3 kan man titta på ett fält i taget och leta mönster där. Om jag börjar med det övre vänstra fältet så ser jag att det alltid är två svarta och en vit, både lodrätt och vågrätt (i de fyra hela rader man kan se). Om det ska hålla måste övre vänstra vara svart i den tomma figuren. Då kan man stryka 2, 4, 5 och 6.

I övre högra fältet hittar jag inget tydligt mönster. Vidare till nedre högra fältet. Där är det på samma sätt alltid två ljusgråa och en vit. Om det ska hålla måste nedre högra vara ljusgrått i den tomma figuren. Då kan man stryka 1, och bara 3 är kvar, så det får bli rätt svar.

Tråden låses. Dela upp tråden i en tråd per fråga så att det blir lättare att diskutera uppgifterna.

/Mod

Tråden är låst för fler inlägg

Close