1 svar
121 visningar
edwardsmith 10
Postad: 27 jan 2020

Moderna språk 4 eller Engelska 7?

Hej, jag går just nu i ettan på natur i gymnasiet och kommer att välja natur-natur inriktningen. Sedan planerar jag på att läsa till civilingenjör. För att få 2.5 meritpoäng extra så kommer jag att läsa matte 5 samt, moderna språk 4 eller engelska 7. Jag är osäker på om jag borde fortsätta med tyskan i tvåan eller om jag borde läsa engelska 7 i trean. Min fråga är hur tidskrävande/svåra/givande kurserna är, jämfört med varandra? Vilken är mest värd att läsa? Hade varit bra om någon som har läst kurserna kan dela med sig av sina erfarenheter. Tack på förhand :)

Teraeagle 10095 – Moderator
Postad: 27 jan 2020 Redigerad: 27 jan 2020

Enligt min mening är moderna språk det mest överskattade ämnet vi har. Det kan absolut vara bra att studera tyska/franska/spanska förutsatt att man verkligen tänker lära sig språket. Det räcker inte särskilt långt att känna igen några ord och kunna säga vad man heter på språket, vilket ofta blir slutresultatet eftersom ganska få lär sig språket på djupet.

Som det är idag läser de flesta (mig själv inräknad) 1-2 kurser på gymnasiet och slutar sedan. Ska man lära sig språket krävs hård träning även efter gymnasiet.

Om du inte vill lägga ner mer tid på ämnet senare är det lika bra att läsa mer engelska. Det är ett språk som du kommer att behöva använda vare sig du vill det eller inte. Man kan inte bli ”för bra” på engelska.

Svara Avbryt
Close