5 svar
30 visningar
zahra abdullah 170
Postad: 22 nov 19:50

Mögel

Hej, jag har fått som uppgift att lägga en brödbit i en plastburk i  kylskåpet och en annan utanför kylen och efter en vecka skulle jag se vilken som möglade förs. Resultatet blev att den som är utanför kylen möglade först.

jag håller på att skriva en labbrapport om det jag experimenterade, och jag behöver hjälp med slutsatsen.

jag har sökt i google varför brödet som var utanför kylen möglade först, men tyvär hittade jag ingen svar.

 

(varför möglades den som var utanför kylen fören den som var i kylskåpet)

 

uppskattar hjälp!!

tack i förhand

mag1 Online 3553
Postad: 22 nov 20:42

Vad är det som skiljer sig mellan burken i kylskåpet och burken utanför? Vilka skillnader finns?

Fanns det förresten något lock på burkarna?

zahra abdullah 170
Postad: 22 nov 20:55

ja det fanns lock

zahra abdullah 170
Postad: 22 nov 21:15

inget skiljer sig utan att den ena är i kylskåpet och den andra är utanför i en rumstemperatur, frågan är varför möglade den som var utanför kylskåpet fören den som var i kylskåpet.

mag1 Online 3553
Postad: 22 nov 23:18

En skillnad finns ju, temperaturen - det är varmare i rummet. Hur växer celler, som t.ex. mögel och bakterier när det är kallt? Om du jämför med när det är lite varmare växer cellerna lika snabbt?

Laguna Online 17006
Postad: 23 nov 11:37

Fukt är också viktigt. Om locket sluter fullständigt tätt så är inte det en faktor, men annars kan det vara det.

Svara Avbryt
Close