2 svar
38 visningar
Atchii är nöjd med hjälpen
Atchii 23
Postad: 2 jun 09:29

Motargument språkförändringar

Hej jag håller på att skriva ett argumenterande tal om att språkförändringar är viktiga, men jag kommer inte på något motargument. Mina argument är att språket måste förändras för att passa samhället vi lever i , och att förändringar måste ske annars dör språket. Jag har också tagit upp exempel på bra språkförändringar som du-reformen. Någon som kommer på ett bra motargument och hur jag kan bemöta det? 

Tack på förhand!

EmmaJo 86
Postad: 2 jun 14:56

En viktig typ av förändring som sker i svenska språket idag är ju att vi tar in lånord, framför allt från engelskan. Det finns både fördelar och nackdelar med det. En del tycker att det låter fult och slarvigt. Det är också lite svårt att inkorporera engelska ord i svenskan. Jag tänker på hur man ska böja ord i t.ex. plural eller bestämd form. Det gör lätt att det blir lite förvirring kring de grammatiska reglerna. 

Vidare kan det bli svårt för olika generationer att förstå varandra om språket förändras för fort. Barn lär sig kanske att prata på ett sätt som är så annorlunda mot det deras mor-/farföräldrar lärde sig att de olika generationerna får kommunikationsproblem. Läs gärna den här artikeln: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/forandras-svenska-spraket-for-fort 

Atchii 23
Postad: 3 jun 21:34

Tack!

Svara Avbryt
Close