2 svar
195 visningar
RK20 är nöjd med hjälpen
RK20 5
Postad: 20 jan 2021

Muntlig examination på hermods fysik 1?

Läser fysik 1a på hermods och har slutexamination om ca 2 veckor fast jag vet faktiskt inte vad jag ska plugga på. Har typ haft ångest i två veckor för att jag inte vet hur examinationen kommer att gå till eftersom det är något nytt för mig. Jag har inte heller fått så mycket information så frågan är, vad ska jag egentligen kunna? ska jag bara räkna massor med uppgifter tills jag kan allt eller ska jag bara göra om mina uppdrag och typ kunna motivera mina lösningar? 

 

Skulle uppskatta det sjukt mycket om någon kan ge lite tips!!

Ebola 2042
Postad: 22 jan 2021

Allt på kursplanen kan komma på det muntliga provet:

Skolverket: Ämne - Fysik

För mer specifikt, använd studieguiderna på Hermods Novo och kolla där. Muntlig examination kan innebära att du ska förklara vad energiprincipen innebär eller redogöra för Newtons tre lagar. Beroende på vilken nivå du vill vara på (E-A) varierar troligtvis frågorna avsevärt i svårighetsgrad.

I denna tråd finns lite allmän info om hur det går till. I stora drag så fungerar det som ett vanligt prov fast muntligt.

Läraren brukar ställa någon enstaka fråga från varje delmoment av kursen så det kan vara bra att försöka strukturera pluggandet lite så att du först och främst lär dig de centrala delarna av varje moment. Det är oftast bättre att kunna allting hyfsat bra än att bara kunna ena hälften jättebra.

Jag tror inte att läraren brukar vilja diskutera vad du har svarat på uppdragen, men däremot är det förstås troligt att det kommer frågor som anknyter till samma begrepp och lösningsmetoder som förekommit på uppdragen.

Svara Avbryt
Close