3 svar
140 visningar
detrr är nöjd med hjälpen
detrr 2193 – Fd. Medlem
Postad: 14 dec 2017 18:59

Muntliga NP

Hej, på grund av att min uppgift är sekretessbelagd kan jag inte lägga upp den här. På måndag har jag muntligt NP i matematik och jag har nu löst min uppgift. Jag undrar över vad man ska tänka på när man har muntligt framställning i matematik, dvs när jag redovisar min lösning framför en grupp muntligt? Vad är viktigt och vad får inte glömmas? Hur tycker ni att en fantastisk redovisning skulle ha sett ut och vad finns med i denna fantastiska redovisningen? 

 

Tacksam för alla svar och tips! 

 

// Förvirrad tjej som är nervös inför NP matte och som verkligen behöver få bra på det här för det skriftliga gick dålig :( 

  • Se till att du kan förklara alla steg ordentligt.
  • Gör en tydlig presentation med tydliga steg och rita bilder som illustrerar det du pratar om!
  • Prata inte för snabbt.
  • Titta upp då och då. Om någon fokuserar någon annanstans (exempelvis ut genom fönstret) har du troligtvis tappat henom. Fråga om det är något som är otydligt, och förklara om vid behov.
  • Använd begrepp, och förklara dessa vid behov.
  • Se till att du kan din redovisning utan att du "läser från manus".

Lycka till!

jonis10 1919
Postad: 14 dec 2017 19:18 Redigerad: 14 dec 2017 19:18

Hej

Hur strukturerad din redovisning är, hur väl du förklarar och beskriver hur du kommer fram till svaret och användning av terminologin. Det är dom tre punkterna din lärare kommer att bedöma dig på. Själv svaret i sig är inte det viktiga eller om du har gjort något slarvfel i din uträkning.

Försök att gå steg för steg och använd dig av rätt terminologi t.ex. "funktion f av x har en terasspunkt där x är lika med 4 och en minimipunkt där x lika 0" och inte säger t.ex. "Jag ser att grafen har två punkter här och här" kanske inte det bästa exemplet men jag tror du nog förstår.

Förklarar vad du gör men också varför du gör det. Då tycker jag att du visar en god förståelse med förklaringar och beskrivning. Sen att du gör det strukturerat med korrekta begrepp.

Tänk på tiden du har bara 5 minuter på dig!

detrr 2193 – Fd. Medlem
Postad: 14 dec 2017 20:11

Okej, tack så hemskt mycket för era tips! Ska verkligen ta till mig dessa :DDDD

Svara Avbryt
Close