4 svar
139 visningar
Different är nöjd med hjälpen!
Different 11
Postad: 11 nov 2017

Muntligt anförande

Hej alla PluggAkutare!

 

Jag kommer att ha ett muntligt anförande nästa vecka, där jag har valt att berätta om en resa till en öde ö. Jag kommer bl.a. att ta upp hur ön ser ut samt vilka saker jag väljer att ta med mig. 

 

Just nu grubblar jag lite på inledningen respektive slutet.  Hittils planerar jag att ta med en retorisk fråga, så att publiken känner sig delaktig. Jag kommer även att försöka ha med åtminstone en eller två stilfigurer för att "snygga" till talet. 

 

Men jag undrar om ni har några förslag på hur jag kan inleda och avsluta talet på ett fins sätt, genom att kynta ihop säcken, så att säga? Detta är inte min starkaste sida, tyvärr :(

 

Tack på förhand!

alicia hjälper 3
Postad: 12 nov 2017

Du kan börja med att säga ;välkomna jag kommer bäretta om blabla och sen börjar du bäretta om den ön och allt det ett tips är att inte ha några papper framme utan ta istället minnes kort 

På minnes korten ska du då bara skiva ner allt det viktigaste och det du har mest svårt att komma ihåg detta tipset fick jag själv från min lärare och om jag får säga det själv tycker jag att det var ett suveränt tips fast det inte passar mig lika bra jag pluggar hellre extra mycket.

Du kan sluta med att säga tack för att ni tog er tid att lyssna men är det slut och om du vill vra lite rolig kan du buga på slutet.

 

m.v.h alicia hjälper

Different 11
Postad: 12 nov 2017 Redigerad: 12 nov 2017

Tack, det låter bra. Däremot skulle jag vilja ha något mer unikt, något som sticker ut. Därför vill jag gärna ha med ex. någon retorisk fråga.  Det jag  har tänkt hittills är ungefär: Har ni någon gång behövt föreställa er hur det skulle vara att befinna sig på en öde ö, i en hel månad?

Kommer dock inte vidare...

Thinker 17
Postad: 14 nov 2017

Hej, för att lyckas med en riktigt spännande inledningen så är det bra med att börja med en fråga, som sedan kan besvaras i slutet. Så om du tar det som du själv tänkt - > Har ni någon gång behövt föreställa er hur det skulle vara att befinna sig på en öde ö, i en hel månad? Och sedan svarar detta i slutet av anförandet så blir det säkert väldigt lyckat och intressant för publiken också. Själv kommer jag inte på en passande avslutning....men lycka till!

Aria 12
Postad: 17 nov 2017

Hej

Ett tips från mig är att du börjar med en retorisk fråga i inledningen så att det blir intresseväckande för de som lyssnar på dig. I avslutningen så kan du knyta ihop avslutningen med inledningen så att det blir en röd tråd.

mvh

Svara Avbryt
Close