3 svar
80 visningar
Daniel1255222 37
Postad: 22 jan 10:13 Redigerad: 22 jan 10:18

Musik

Hej jag har en musik uppgift i skolan som jag ska göra en egen  text men det finns redan en medloi och text. Texten ska jag göra om till ett personligt uttryck 

Jag skulle behöva hjälp med att skriva om den till en bra text så att den har ett personligt uttryck tack 

If all of the kings had their queens on the throne 11

We would pop champagne and raise a toast          9

To all of the queens who are fighting alone           11

Baby, you're not dancin' on your own                     9

 

De här är texten 

 

 E Eleven kan bidra till att bearbeta och tolka musiken till ett musikaliskt uttryck.

C Eleven kan bearbeta och tolka musiken till ett delvis personligt musikaliskt uttryck
 
 
 
E
Eleven kan, utifrån egna musikaliska idéer, bidra till att skapa musik genom att med hjälp av röst, instrument, eller digitala verktyg pröva hur olika kombinationer av musikaliska byggstenar kan forma kompositioner som har en i huvudsak fungerande form.
 
C
Eleven kan, utifrån egna musikaliska idéer, skapa musik genom att med hjälp av röst, instrument, eller digitala verktyg pröva och ompröva hur olika kombinationer av musikaliska byggstenar kan forma kompositioner som efter någon bearbetning har en fungerande form och karaktäristisk stil.
 
 
 
 
 

Alex111 289
Postad: 30 jan 19:44

Att skapa personligt uttryck handlar om att uttrycka (framföra) en åsikt, känsla, tanke eller värdering. I denna låten ser Ava Max ut att föra fram vikten av att kvinnor får mer inflytande. Har du någon fråga (åsikt, känsla, tanke eller värdering) som du brinner för, och som du tänkt på. Var vänlig utgå ifrån den och brainstorma lite ord och fraser, tills du kan få ihop en passande låt. Sedan handlar det om att bearbeta den. Om du hinner: Kolla vad som krävs för A-nivå. 

Daniel1255222 37
Postad: 31 jan 00:09

Okej tack för svaret jag har vart ämnet vilse. Min första meningen är ”Jag springer omkring, men jag ser ingenting.”  

If all of the kings had their queens on the throne 11

We would pop champagne and raise a toast          9

To all of the queens who are fighting alone           11

Baby, you're not dancin' on your own   9 

original låten 

jag vet inte vad min nästa mening ska vara jag behöver också ett rim  på rad 3 och på rad två behöver jag 9 stavelserna  och 11 på rad tre . Har du några förlag vad jag kan skriva?

Alex111 289
Postad: 31 jan 20:14

Rim handlar väl om samma ändelser i de sista orden, antingen en eller två rader efter originalordet, t.ex (rad 1= katt, rad 2 eller 3= hatt) som du säkert vet. Försök tänka dig in i situationen, att du är vilse någonstans, t.ex i en skog, eller ett annat ställe där du brukar vara/gillar att vara. Vad händer sedan, exempelvis hur känner du, eller vad du gör.

Svara Avbryt
Close