1 svar
27 visningar
Ha en fin dag är nöjd med hjälpen
Ha en fin dag 1865
Postad: 3 maj 08:37 Redigerad: 3 maj 08:40

musik uppgift, Problem med källor

Hej!

Jag håller på och skriver en musikuppgift som ska handla om musikgenren Latino. En av frågorna lyder "Hur såg samhället ut under tiden musikgenren växte fram?​". Sedan ska man förklara, utifrån den informationen, om det finns någon anledning till att musikgenren växte fram just då. Jag har googlat, men kan inte hitta en bra källa som berättar om det här. 

Hjälp?

rfloren 99
Postad: 3 maj 08:51
  • "Latin American Music: Tradition and Transformation" av Timothy J. Cooley är en akademisk bok som utforskar den kulturella och historiska bakgrunden till musiken i Latinamerika. Boken ger en omfattande översikt av olika musikgenrer och deras ursprung.
  • "Musical Migrations: Transnationalism and Cultural Hybridity in Latin/o America" av Frances R. Aparicio och Cándida F. Jáquez är en annan akademisk bok som undersöker hur musikgenrer i Latinamerika har utvecklats genom kulturella möten och utbyten.
  • "The Latin Beat: The Rhythms and Roots of Latin Music, from Bossa Nova to Salsa and Beyond" av Ed Morales är en populärvetenskaplig bok som ger en introduktion till olika musikgenrer i Latinamerika och deras historiska och kulturella bakgrund.
  • https://vimeo.com/148221489
  • https://www.youtube.com/watch?v=jhjxrcw5XWY
Svara Avbryt
Close