1 svar
33 visningar
Qetsiyah 6503 – Livehjälpare
Postad: 30 nov 2020 17:43 Redigerad: 30 nov 2020 17:45

Nackdelar med reporterbindning till primära aminer och tioler

Hej, se:

Vid direktinmärkning av antikroppar för fluorescens-baserade metoder så används vanligtvis reagens som är specifika mot antingen primära aminer eller tioler. Ange en nackdel med respektive inmärkningsstrategi.

Men det enda jag hittade om detta i mina anteckningar är att aminer eller tioler som tillhör lysiner/cysteiner kan finnas på paratopdomänen. Om reporten binder dit fungerar självklart inte antikroppen mer. Frågan verkar vilja ha ett svar för både amininbindning och tiolinbindning...

mag1 8922
Postad: 30 nov 2020 21:18

Lysinrester kan till och med vara frekvent förekommande i den antigenbindande ytan (paratopen). Fästs fluorformolekylen just där påverkas så klart affiniteten negativt.

Cysteinerna är ju redox känsliga, men inte lika frekventa i paratopen. Istället har de en strukturell roll där de genom disulfidbindningarna stabiliserar hela molekylen. Disulfiderna i hinge-regionerna kan dock selektivt reduceras och användas som mottagare av fluoroformolekylen, men avsaknaden av S-S påverkar så klart makromolekylens struktur. Med mindre stabilisernade S-S bindingar fås mer rörelse, vilket kan påverka antigeninbindningen och antikroppens stabilitet.

Primära aminer återfinns ju även i vissa buffrar, t.ex. tris, även i andra kemikalier - så dessa måste undvikas. För vissa reagenser (ffa äldre FITC) är även protoneringsgraden av lysinernas aminer hastighetsbegränsande, så ett högre pH ~9 behövs.

Svara Avbryt
Close