Korra 2442
Postad: 27 sep 2018 Redigerad: 27 sep 2018

Någon som vet olika mässor/öppet hus runt om i landet?

Hej. 

Jag skulle väldigt gärna vilja besöka olika universitet där dom har som en mässa eller ett öppet hus och man får se lite vad det är man kommer syssla med på uni. Ni vet nog vad jag menar. 

Jag undrar då om någon vet hur man får reda på om något eller några universitet runt om i Sverige har någon sådan dag snart? Eller om det finns en hemsida där man kan kolla upp när såna event hålls istället för att googla runt på varenda universitet. 

Motivet är att samla pluggmotivation!

Uppskattar all hjälp, tack. 

Korra 2442
Postad: 27 sep 2018

Extra info: 
Kollade några via google och det verkar som att de flesta redan har haft sina öppet hus event i år, kan det vara så för alla då ? Att man inte kör öppet hus så sent på året? 

Det brukar ju vara så att öppna hus är en rekryteringsaktivitet som man då helst lägger på våren, inför intaget på hösten. Om man skall hitta något nu på hösten är det nog inför intag VT-19 men det är så få utbildningar som har intag på VT, speciellt inom Naturvetenskap/Teknik så det blir nog svårt. Det enda jag vet är vissa högskolor som kör Teknisk bastermin på vårterminen. Sök på detta i sådana fall.

Laguna Online 5099
Postad: 28 sep 2018

Här är en sak: https://www.kth.se/utbildning/traffakth/inspirationsevenemanget-future-friday-1.364272

Korra 2442
Postad: 28 sep 2018
Laguna skrev:

Här är en sak: https://www.kth.se/utbildning/traffakth/inspirationsevenemanget-future-friday-1.364272

 Tack så mycket, det ska jag verkligen gå på! 

Svara Avbryt
Close