2 svar
536 visningar
Zedrye2 är nöjd med hjälpen!
Zedrye2 54
Postad: 15 sep 2019

När industrier flyttar

Resonera kring vilka konsekvenser det får för landet som industrierna flyttar från och konsekvenserna för länderna som de flyttar till. När du resonerar så titta på konsekvenser för människa, samhälle och natur.

Jag tänker väl att det kanske blir dyrare att flytta, jag har verkligen ingen idé känns som att detta är en fråga som många vet om så skulle uppskatta hjälp!

Det beror på var du flyttar någonstans. Säg att ett svenskt företag flyttar till Norge, ett land med ungefär samma lönekrav som Sverige, ja då blir det dyrt. Företaget måste flytta hela produktionen, troligtvis anställa en del ny personal (alla vill nog inte flytta) samt hitta nya kunder eller frakta företagets produkt eller tjänst. Om företaget däremot flyttar till ett land med billigare arbetskraft och lägre omkostnader, kan det löna sig. Ta ett företag som tillverkar kläder, typ H&M. H&M är ett svenskt företag, men deras produkter tillverkas inte i Sverige. Var tillverkas de? Hur ser processen ut? Om de hade flyttat från Sverige till dessa länder idag, vilka konsekvenser hade det fått?

Zedrye2 54
Postad: 15 sep 2019

Tack så mycket!

Svara Avbryt
Close