3 svar
69 visningar
elefantcat3 196
Postad: 20 apr 14:56

Nationella

Hej, jag känner en press inför att få högsta betyg på Nationella proven i matte 3 och svenska 3. Jag undrar hur jag som bäst kan förbereda mig och inte känna mig nervös.

Gör gamla prov, och repetera de uppgifter du känner dig osäker på. På matematikproven, var noga med att berätta i ord vad du gör och varför. Ta för vana att skriva stegen du tar på formen "Jag gör X för att Y", "Här används X för att hitta Y", och så vidare. :)

Mesopotamia 1065
Postad: 20 apr 17:26

Hej, 

Största tipset är att kolla igenom det centrala innehållet för varje kurs och checka av att du kan allting som står där, då proven byggs runt dessa. Allt som du är osäker på läser du om i matematikboken (online eller fysiskt) och gör många uppgifter om så att det sitter.

I Sve3: tänk på att titta upp under talet många gånger, lär dig stora delar (om inte alla) utantill.

I Ma3: nöta derivering så att du kan derivera alla sorters funktioner utan att behöva använda formelbladet. Det ska sitta i muskelminnet och vara vana. Formelbladet kan du använda dig av om du skulle bli väldigt osäker, men ta inte för vana att kolla i det för varje uppgift då du inte kommer hinna alla uppgifter då.

För att inte känna dig nervös måste du sova ordentligt dagen innan, ät en stor och nyttig frukost, ta med dig snacks, och läs om provens delar på förhand så att det inte blir några överraskningar.

Stort lycka till!

elefantcat3 196
Postad: 27 apr 16:15

Tack

Svara Avbryt
Close