3 svar
100 visningar
Leganda555 8
Postad: 12 aug 2020

Nationella proven åk 9

Hej!

Jag börjar få ångest och känner mig väldigt osäker inför nationella som nästan alla i min ålder.

Min merit är 282.5. 

Jag vet fortfarande inte hur jag ska förbereda mig inför nationella. När jag tänker nu så kommer jag inte ihåg allt vi har haft prov om. Det jag mest är rädd för är NO/SO. Resten känner jag mig säker på. Hur ska jag göra för att få bort ångesten? Hur ska jag börja plugga? Ska jag plugga om hela Biologi, Kemi, Fysik, Geografi, Historia, Sämhäll, Religion böckerna? Finns det en bra studieteknik inför nationella?

AlvinB 3881
Postad: 12 aug 2020

Du skall ju bara göra prov i ett NO-ämne och prov i ett SO-ämne. Du brukar i regel få reda på vilket NO-ämne och vilket SO-ämne du skall göra prov i någon månad i förväg. Det kan alltså vara klokt att vänta med att repetera hela böcker tills du vet vilka två ämnen som du kommer skriva NO- och SO-nationella prov i.

Däremot skadar det ju aldrig att redan innan du vet detta repetera saker som du kände du hade svårt för. Du kan ju också alltid öva på matematik, svenska och engelska där du vet att du testas på alla delar.

Leganda555 8
Postad: 12 aug 2020

Vänta. Ska man bara göra prov i ett So ämne och ett No ämne? Det här gjorde min dag :). Det är som om all ångest är borta. Tack så hemskt mycket :)

darinet 162
Postad: 8 okt 2020
Leganda555 skrev:

Vänta. Ska man bara göra prov i ett So ämne och ett No ämne? Det här gjorde min dag :). Det är som om all ångest är borta. Tack så hemskt mycket :)

Hej, sent svar men det är ingen fara. Du gör bara ett prov i No och So.  Du får reda på vilket av ämnena du har prov på 1 månad innan och lärarna kommer att sen spendera hela månaden genom att gå genom det ämnet. Ni kommer bland annat göra gamla NP. Så jag rekommenderar att du fortsätter gå till skolan å bara bry dig om det du läser just nu. Nationella proven jätte jätte jätte och extremt likt gamla NP, iaf när jag gjorde de. Så om du göra ett eller några gamla NP och klarar av de så kommer du garanterat få bra betyg i NP. Lycka till:)

Svara Avbryt
Close