5 svar
106 visningar
niva11 är nöjd med hjälpen!
niva11 86
Postad: 13 mar 2019

Naturkatastrof

hur kan man undvika naturkatastrofer och konflikter?

mitt svar: Ju mer ekonomiskt stabilt det är desto bättre undviker man väl dessa två problem. 

Smutstvätt 14342 – Moderator
Postad: 13 mar 2019 Redigerad: 13 mar 2019

Ekonomisk stabilitet är absolut bra, och någorlunda ekonomisk jämlikhet är också bra för att undvika konflikter inom ett land. Demokrati och andra möjligheter att påverka är också bra för att motverka våldsamma lösningar på åsiktsskillnader.

När det kommer till naturkatastrofer handlar mycket om att minimera skadorna från dem. Hur kan man göra detta?

niva11 86
Postad: 15 mar 2019

Tack, 

man kan väl vara bättre förberedd på naturkatastrofer som att tex bygga mer stabila hus och bättre vatten system, eller? 

SeriousCephalopod 2155
Postad: 15 mar 2019 Redigerad: 15 mar 2019

Varningsystem är också viktiga, kanske inte för att skydda egendom men för att personer ska kunna sätta sig i säkerhet i tid. Att kunna ge några exempel på varningssystem kan vara bra. 

Att bygga säkrare är även inte bara en fråga om teknik och ekonomi utan också en fråga om lagstifning och reglering. Att inte tillåtas bygga hus nära floder som riskerar översvämmas med jämna mellanrum är i alla fall i teorin norm i de flesta länder. 

niva11 86
Postad: 15 mar 2019

Vilka varningssystem finns det??

De flesta tsunamivågor uppkommer av jordbävningar. Genom att utveckla tekniska system som bevakar havsområden, och varnar för seismisk aktivitet, kan tsunamivågor upptäckas i tid. Även om flodvågorna färdas med en hastighet av 200 meter per sekund, innebär det att det åtminstone finns lite tid att evakuera, när en jordbävning noteras. Stormar och andra starka vindar kan också bevakas, och varna i tid. Kan du komma på fler?

Svara Avbryt
Close