4 svar
237 visningar
Elvirablåtira är nöjd med hjälpen
Elvirablåtira 15
Postad: 5 jun 2021 22:08 Redigerad: 5 jun 2021 23:32

Naturvetenskapsprogrammet

Hej!

Jag ska (förhoppningsvis) läsa naturvetenskapsprogrammet i gymnasiet och är jätte taggad. Jag blir dock lätt uttråkad när det inte finns något att plugga till så jag planerar att ägna lite tid åt det under sommarlovet. Finns det någonting som ni tror kommer underlätta mig i framtiden om jag går igenom det redan nu?  Eller nått som är värt att repetera? Vad som helst! :)

Tacksam för svar :D

Gulnigar_yeye 309
Postad: 5 jun 2021 22:23 Redigerad: 5 jun 2021 22:26

Själv har jag haft svårt med fysiken eftersom det är ett ämne som vi aldrig har jobbat med på samma sätt som man gör i gymnasiet. Så jag skulle starkt rekommendera att redan nu få i lite fysiktänkande och försöka lösa fysikuppgifter som en riktig fysiker :D 

Dessutom tyckte jag att DNA och kromosomer var ett komplicerat ämne inom biologin, ett tips är att titta genom Magnus Ehingers youtube videos, han förklarar helheten riktigt bra! 

Annat än det kommer jag inte på, har någon annan andra förslag. 

Lycka till med studierna!!! 

Arminhashmati 381
Postad: 9 jun 2021 16:45

Under sommaren skulle jag tipsa om att repetera all matematik som du har lärt dig under högstadiet, det kommer ge dig en otrolig knuff framåt när du börjar läsa Matematik 1c. Tänk dock på att vila ut över sommaren och slippa tanken över skolan då och då. Med andra ord, plugga inte ihjäl dig ;)

laros 181
Postad: 9 jun 2021 17:16

Jag kan tipsa om något som jag själv önskar jag hade gjort under min gymnasietid. 

Kolla upp vilka kurser du kommer att läsa under HT. Ser du några kurser som låter lite svårare än andra, läs vad som krävs av dig som elev för att klara av kursen på den nivå du önskar. Exempelvis, om du haft lite svårt med matte. Leta upp vilken kurslitteratur du kommer att använda dig av om du blir antagen och börja på egen hand. Det underlättar så mycket när du väl börjar plugga "på riktigt". Bara tanken att man vet vad som väntar framöver är mycket lugnande. 

Något som jag skulle vilja tilläga är att "plugga på" från första början. Under mitt första år på gymnasiet hörde jag ofta "du kan ta det lugnt under ditt första år och plugga mer under andra och tredje året". Tyvärr så fastnade det och pluggade inte lika hårt under mitt första år. Tänk på att varje år räknas och vill du söka något som kräver högre studieresultat så måste du prestera bra under alla tre åren. 

Lycka till!

AntonJR04 42
Postad: 10 aug 2021 13:26

Det bästa tipset skulle jag säga är att du kollar igenom kunskapskriterierna inom de ämnen som du ska ha, på det sättet lär du dig vad läraren kommer att leta efter när hen ska sätta betyg på dig under kursernas gång. Dessutom finns det många bra youtube videos som ger tips och sammanfattningar inom alla ämnena som man har första året på gymnasiet

Svara Avbryt
Close