0 svar
33 visningar
stey 1
Postad: 30 mar 22:37

Neandertalares försvinnande - varför är teorin trovärdig?

Hej! Sitter med en svenska text där jag skriver om Neandertalare. Till denna uppgift så fanns det inga speciella frågor man ska svara på utan texten görs i mina händer och ska själv välja vad jag vill ta med. Då tycker jag att deras försvinnande är en intressant grej att skriva om. I texten har jag själv plockat ut vad jag tycker är dem mest 4 relevanta teorierna om deras bortgång. Jag tänkte avsluta det med att skriva en analys/egna tankar om vilken teori jag tycker väger tyngst, alltså vilken som är trovärdigast och tillförlitlig att tro på. 

Då har jag kommit fram till att denna teori som står här nedan om deras försvinnande är den som låter mest realistiskt i mina ögon. Dock är det här jag fastnar och vacklar hit och dit. Det jag gärna skulle vilja ta del av och få inspiration ifrån är era tankar om varför denna teori känns realistisk och tillförlitlig .  Jag har själv försökt och har hittills kommit fram till för mig själv att teorin är realistisk. Detta eftersom jag tänker att vissa människor bär på en och annan neandertalsgen idag. Även för att om vi säger att denna "teori" är den rätta om deras försvinnande så finns det bevis idag som visar på att neandertalarna har levt samtidigt med oss på samma platser. 

Om jag varit otydlig någonstans får ni gärna säga till, mvh.

 

Teroin "En teori som lagts fram är att neandertalarna egentligen aldrig dog ut, utan istället “absorberades” av den moderna människan. Detta betyder att det fortplantade sig med homo sapiens, men på grund av det stora antalet moderna människor och deras talrikhet så späddes neandertalarnas gener med tiden ut. "

Svara Avbryt
Close