Nedbrytning av äggvita i olika pH-värde
Hej,
Jag ska undersöka äggvitas nedbrytning i magsäcken vid olika pH-värde. Provrören ska fyllas på som nedan:
Provrör 1 : Pepsinlösning 1% 5 cm3 ( mätt pH-värde). sedan droppa saltsyra 0,1 M tills pH blir 1.
Provrör 2: Pepsinlösning 1% 5 cm3 ( mätt pH-värde). sedan droppa saltsyra 0,1 M tills pH blir 2.
Provrör 3: Pepsinlösning 1% 5 cm3 ( mätt pH-värde). sedan droppa ättiksyra 0,1 M tills pH blir 3.
Provrör 4: Pepsinlösning 1% 5 cm3 ( mätt pH-värde). sedan droppa ättiksyra tills pH blir 4.
Provrör 5: Droppa en syra tills pH blir 2.
Äggvita ska tillsättas i provrör 1-5 samtidigt och sedan ska läggas i ett värmeskåp vid 37 grader.
Min fråga är, i provrören 1-5 ska jag använda vatten eller salivlösning. Dock är jag 75% säker att salivlösningen ska inte användas i denna laborationen om man vill undersöka magsäckens miljö samt sitt optimala pH-värde eftersom det kan påverka extremt pH-värdet.
Vidare ska jag använda pepsinlösning 1 % eller pepsinlösning 5 %, vilket är bättre ?
Eftersom man sväljer mycket saliv, borde det vara tänkbart att använda vilket som av salivlösning eller vatten. Vad står det i labhandledningen?
Om det står i labhandledningen att du skall använda pepsinlösning 1 % så skall du använda pepsinlösning 1 %.
Hej,
På laborations handling står inget om det eftersom det är jag som planerar laborationen och därför undrar jag vilket procent är bästa alternativt. Dock kan Biuretprovet användas i labben för att påvisa peptidbindningar som finns i proteiner och peptider.
Kan resultatet påverkas om man istället använder vatten än salivlösning?
Tack för hjälpen :)
Eftersom de enzymer som finns i saliven fungerar som bäst i det pH-värde som är i munnen, inte i den sura magsäcken, tror jag inte att det skulle göra särskilt stor skillnad.
Oki, tack för hjälpen :)