2 svar
135 visningar
revolten 86 – Fd. Medlem
Postad: 16 okt 2017 10:45

.NET och annat.

Hej!

Jag läser lite i min lärobok men jag fattar inte vissa bitar. 

Det står: "Visual studio .NET är ett verktyg för att skapa program i .NET. Visual studio innehåller kodredigerare, vertyg för utveckling av grafiska program med mera. Det är i Visual studio vi skriver all kod".

Varför skriver de ibland Visual studio och ibland Visual studio .NET? Är båda samma sak?

Det står också: "Det fanns t.ex. Visual basic, C++ och ASP. De hade inte mycket gemensamt." och längre ner på sidan står det "I .Net finns det något som heter ASP.NET".

Är ASP ett programmeringsspråk och ASP.NET något i .NET? Eller är ASP och ASP.NET samma sak?

HT-Borås 1287
Postad: 16 okt 2017 13:40

Visual Studio är Microsofts programmeringshjälpmedel, och Visual Studio.NET är anpassat till deras programmeringsramverk .NET, som har ett stort antal programbibliotek och stöd för bl.a. XML. ASP är också en Microsofthistoria - Active Server Pages, som via programmering i VBScript genererar webbsidor på servern. ASP.NET är en vidareutveckling, där programmen, som kan skrivas i C# eller VB.NET kompileras till MSIL, medan ASP tolkas av webbservern i samband med att det körs.

PeterÅ 842
Postad: 17 okt 2017 17:30 Redigerad: 17 okt 2017 17:31

Utöver HT-Borås utmärkta svar (som dock kan vara svårt att ta in när allt är nytt) kan jag tillägga att Microsofts produkter är många och det tar tid att lära sig allt plus alla undantag ... 
Vill du prova Microsofts miljö kan du ladda hem Visual Studio Community 2017. Det är en bra (och avancerad) plattform för att skriva program i många språk och den är gratis. Sök på Google så hittar du en nedladdningslänk.

Svara Avbryt
Close