11 svar
213 visningar
Jan Ragnar 1354
Postad: 6 sep 11:39

Nog borde det väl finnas en Wikipediaartikel om Pluggakuten!

Varför finns det inte någon Wikipediaartikel om Pluggakuten?

När man söker efter Pluggakuten på Wikipedia så kan man länkas vidare till artikeln Avjoniserat vatten!

https://sv.wikipedia.org/w/index.php?go=Gå+till&search=Pluggakuten&title=Special%3ASök&ns0=1

Källan till Avjoniserat vatten kommer i och för sig från Pluggakuten, men den ger ju ingen beskrivning om vad Pluggakuten är.

Letar man istället efter Mattecentrum, så finns där en wikipediaartikel, senast redigerad den 8 april 2023. Där står lite om Historia, Verksamhet och Finansiering. Externa länkar innehåller länkar till Mattecentrum.se och Matteboken.se. Pluggakuten nämns inte alls!

Borde inte detta rättas till? Alltså, skapa en artikel om Pluggakuten och komplettera den om Mattecentrum med flera hänvisningar. Skulle kunna vara en uppgift för Moderatorer, Administratörer eller tidigare års Årets pluggakutare.

Jag håller med! Däremot vet jag inte om man får skapa en sida om sin egen verksamhet… 

mag1 7959
Postad: 6 sep 12:02

Vem som helst, som ser ett behov och är hågad kan börja skriva sidan, hint hint :)

Jan Ragnar 1354
Postad: 7 sep 22:17

Generalsekreteraren kanske också har några synpunkter i anslutning till frågan?

Fermatrix 7841 – Fd. Medlem
Postad: 7 sep 22:20 Redigerad: 7 sep 22:22

Inte för att vara den som är den.. Men om vi inte ens kan uppdatera våra formelblad så är det väl lite optimistiskt att tro att vi kommer ha en wiki någon gång inom snarast? :D

Men visst hade det varit lite coolt med en! Kanske man kan låta medlemmarna fylla ut den? 

Smutstvätt skrev:

Jag håller med! Däremot vet jag inte om man får skapa en sida om sin egen verksamhet… 

Varför skulle man inte få ha en wiki? :)

Man kan till och med ha sin egna wiki, typ:

pluggakuten.wiki.se eller något liknande. 

Dracaena skrev:

Inte för att vara den som är den.. Men om vi inte ens kan uppdatera våra formelblad så är det väl lite optimistiskt att tro att vi kommer ha en wiki någon gång inom snarast? :D

Men visst hade det varit lite coolt med en! Kanske man kan låta medlemmarna fylla ut den? 

Det fanns faktiskt en Pluggakuten-wiki på gamla forumet en gång i tiden, som fyllde lite samma funktion som samlingstrådarna gör i dag, men vi stängde ner den för att den var jobbig att underhålla och att vi fick problem med spam...

Men det som den här tråden handlar om är nog snarare om man skulle skapa en sida på vanliga Wikipedia om Pluggakuten! Och det tycker jag absolut att någon borde göra!

Nu är frågan inte bara om det finns någon som orkar skriva utan om skrivarna på wikipedia bedömer om den är relevant nog för att få existera. Om ni tittar på historiken på MCs sida så diskuterades detta även för själva den sidan, iförsig var det mer än 10 år sen så jag vet inte.

Du har rätt Qetsiyah – Pluggakuten kanske inte är tillräckligt relevant för att ha en egen sida. Däremot borde Pluggakuten åtminstone finnas med på Mattecentrums wikipediasida under Mattecentrums verksamhet. Om Mattecentrum ska ha en egen wikipediasida, då bör Pluggakuten nämnas på den. 

Ja, det tycker jag också.

Anledningen PA inte står med misstänker jag är för att vi inte hade blivit uppköpta än av MC vid skrivandet eller senaste redigeringen av sidan (typ 10+ år sen), men om nån går och redigerar så borde de vara ok rimligtvis.

Jan Ragnar 1354
Postad: 8 sep 15:55

Nej, senaste redigeringen av sidan var inte för typ 10 år sedan, utan i början på april i år, alltså något efter Mattecentrums riksårsmöte som hölls i mitten på mars. Troligtvis justerades då några sifferuppgifter med aktuella värden på medlemsföreningar, orter och procentuell fördelning av inkomster av någon med nära anknytning till styrelsen.

Lite märkligt är det att det känts viktigare att nämna att Mattecentrum har en systerförening i Danmark än att ta med något om Pluggakuten. Pluggakuten betjänar ju inte bara 22 orter på några vardagar under kvällstid under skolterminerna utan studerande ungdomar når Pluggakuten 2/3 av dynet, alla dagar i veckan under hela året och oberoende av var man bor i Sverige. Det kan väl vara värt några rader.

Jaha, nu ser jag att jag kollade på redigeringshistoriken för diskussionssidan för mattecentrum, förvirrande, men nu hittade jag redigeringshistoriken för själva artikeln. 

Men ja, jag håller med.

Svara Avbryt
Close