6 svar
135 visningar
Nano2386 är nöjd med hjälpen
Nano2386 27
Postad: 13 mar 21:28

Novell

Hej! Jag undrar ifall det fanns någon som kunde hjälpa mig med att förbättra en novell som jag har kommit halvvägs med och hur jag kan avsluta novellen. Det ska finnas få karaktärer i texten och ett öppet slut men jag vet inte riktigt hur jag kan få till det. Ska jag ha med en klasskamrat som hjälper molly?

 

 

Molly med psykisk ohälsa


Mamma hade redan åkt till jobbet för en halvtimme sedan och jag låg kvar i min säng och halvsov innan jag klev upp ur min säng med panikångest. Jag orkade knappt att äta frukost och bestämde mig för att lägga mig igen eftersom en vän hade sagt att vi hade fått en lektion inställd. När jag kom fram till skolan var klockan ungefär 9 och jag fick tillbaka den dåliga stämning känslan. Det kan ha berott på att jag hade inte fått i mig någon frukost alls och att jag hade sovit för lite. 

 

Under första lektionen hade vi matte och kände huvudvärken komma. Mattelärarens redovisning av procentenheter började få mina pupiller att vända på sig. Å ena sekunden ser jag de vanliga talen och å andra börja massa suddiga tecken komma fram. Efter det bestämde jag mig för att försöka lösa talen själv men jag började bli distraherad av att titta på den andra matteläraren stå vid ett hörn som om han vore fastfrusen. Jag kollade på den stora urtavlan med siffror på och såg att det redan hade gått en halvtimme, vilket resulterat i att jag låg efter. De två första uppgifterna kändes enkla men efter ett tag kändes det mer jobbigt och segt. 


Efter mattelektionen hade vi SO och jag kände efter cirka 10 min hur kroppen försöker säga till mig att det vore en bra ide att lämna salen för cirka 5 minuter, men hjärnan försökte säga emot. Kroppen börjar darra och till slut ger jag upp och kliver ur min bänk och lämnar salen för att ta en promenad runt skolkorridoren. 

StephCurry30 382
Postad: 14 mar 19:08

Ett tips som jag skulle ge är nog att försöka gestalta din novell mer. Annars så var den bra.

izza_fon 15
Postad: 14 mar 19:15

Något du också kan tänka på är att inte använda dig utav: för 10 min sen eller tider överlag! Annars gillade jag den 😃

izza_fon 15
Postad: 14 mar 19:17

Men det låter som om den här karaktären har psykisk ohälsa att den inte mår bra? Vet inte om jag tänker rätt?! Det jag tänker är att Molly kanske får hjälp utav en vuxen inte vet jag hennes huvudmentor?! 

Nano2386 27
Postad: 14 mar 19:57

Tack för hjälpen StephCurry30 men vet du då vart man ska gestalta, om du kunde ge ett exempel?

Nano2386 27
Postad: 14 mar 19:58

vad ska man annars använda istället för tid?

StephCurry30 382
Postad: 14 mar 20:51
Nano2386 skrev:

Tack för hjälpen StephCurry30 men vet du då vart man ska gestalta, om du kunde ge ett exempel?

Ett exempel där du kan gestalta är på andra och tredje raden där du berättar om att Molly vaknar med panikångest, försök att helt enkelt föreställa dig att du får panikångest när du vaknar. Och sedan beskriv vad du ser.
Leta dessutom upp fler ställen du kan gestalta på och gör samma sak. Om du ej hittar så kan jag ge dig fler exempel.

Svara Avbryt
Close