6 svar
102 visningar
anonym17 230
Postad: 24 apr 19:29 Redigerad: 24 apr 19:29

NP matte

matte np för matte 1b är vecka 21 på torsdagen och jag undrar om jag kan få hjälp med att ha en plan med pluggandet. jag har fått f på varje matteprov så jag behöver plugga och lära mig alla kapitel under dessa ungefär 4 veckor. är det möjligt? och hur ska jag klara det? och hur ska jag plugga och vad ska jag ha för plan? jag siktar på e nivå

Mesopotamia 1063
Postad: 24 apr 19:33

Hej, 

Du borde hinna.

AI som ChatGPT är väldigt bra på att göra scheman. 

Skriv all info som du behöver lära dig, ex. antal sidor i matematikboken, hur mycket tid du kommer lägga varje dag osv. så ger den dig ett bra schema.

Lägg upp här om du vill ha feedback på det så hjälper vid dig mer än gärna.

sictransit 560 – Livehjälpare
Postad: 24 apr 20:04 Redigerad: 24 apr 20:23

Kanske en känslig fråga, men som ändå kan vara en ledtråd.

- Om du är ärlig, varför har du fått F på alla prov tidigare? Är det för att du inte pluggat tillräckligt, eller kanske inte alls? Eller, är det för att du gjort ditt allra bästa, men ändå inte förstår?

Oavsett är båda svaren helt OK!

Om det är så att du helt enkelt inte lagt tillräckligt med tid på matte så går det att fixa. Du vill ju uppenbarligen klara provet utan att få ytterligare ett F. Det är kanon! Det är inte mycket tid, men det finns en möjlighet att plugga på det viktigaste. Det går att lösa!

Om det är så att du pluggat allt vad du kan, men det ändå blir F, så behöver vi nog fundera på vad det är du inte förstår och hur vi kan hjälpa dig med den saken. Då är det dock inte lika lätt och mitt bästa råd är att tala med din mentor på skolan. Min gissning, för jag har två tjejer i skolåldern, är att att om du får F, F, F ... på proven så har förhoppningsvis någon lärare redan fångat upp det. Vi kan hjälpa dig, men om du verkligen gjort allt du kan och ändå får F hela tiden så är det hos skolan och inte på Pluggakuten som du får bäst hjälp.

I vilket fall som helst står vi redo att hjälpa till så gott vi kan, men lärare i skolan träffar du varje dag och vi här på Pluggakuten är bara en grupp matteintresserade som gör detta på vår fritid.

Hänger du med på hur jag resonerar?

Mesopotamia 1063
Postad: 24 apr 20:06

Helt rätt sictransit, jag fokuserade mer på det logistiska kring schemat, men att kolla var grundproblemet ligger är egentligen det första som bör göras för att ens ha en chans att klara göra ett schema och följa det.

anonym17 230
Postad: 24 apr 20:39

jag har fått f helt enkelt för jag inte alls pluggat och inte försökt. tycker även det är jätte svårt att förstå. sedan har jag fått erbjuden matte stöd i skolan men det har ju inte hjälpt mig för att jag själv inte försökt. men kring schemat kan jag ju fixa med chat gpt sen är det ju mig själv allt hänger på. men om jag verkligen tar tag i att förstå och lära mig, ställa frågor i skolan och här, följa schemat, finns det väl en chans att jag klarar mig

Mesopotamia 1063
Postad: 24 apr 20:50

Då tycker jag att du bestämmer dig för att försöka helhjärtat denna gång så får du E och möjligen ännu mer.

Ställ alla dina frågor här så hjälper vid dig så kommer du absolut klara det, det är jag säker på. 

En månad är lång tid.

sictransit 560 – Livehjälpare
Postad: 24 apr 23:07 Redigerad: 24 apr 23:12

Håller med! Du har tagit ett jätteviktigt första steg då du bestämt dig för att fixa det här. Fråga på här på PA och sedan finns det ofta någon som hjälper till live via Teams varje kväll. Bor du i någon stad där vi har ”räknestugor” kan du ju dyka upp där för personlig hjälp. 

https://www.mattecentrum.se/raknestugor

Svara Avbryt
Close